Tribunalul Timis a amanat vineri judecarea pe fond a dosarului consilierului superior al APIA Recas, Rominu Ioan, acuzat de fapte de coruptie, in vederea administrarii probelor propuse, transmite Agerpres.

''Tribunalul amana cauza pentru data de 25 noiembrie 2016, in vederea administrarii probelor propuse'', arata solutia data vineri, de instanta.

Ioan Romiu se afla din octombrie sub control judiciar pentru 60 de zile, pana in 19 decembrie, dupa ce

Curtea de Apel Timisoara a decis scoaterea inculpatului de sub masura arestului preventiv si inlocuirea acesteia cu control judiciar.

Rechizitoriul procurorilor DNA Timisoara arata ca in perioada aprilie - iulie 2016, Rominu, in calitate de consilier superior in cadrul APIA Recas, cu ocazia controlului si aprobarii dosarului unui fermier, a pretins de la fiul acestuia (denuntator in cauza), cu titlu de mita, o suma echivalenta cu jumatate din subventia cuvenita pentru campania aferenta anului 2015, respectiv 22.500 lei. Ulterior, dupa mai multe "negocieri" cu denuntatorul, inculpatul s-a "multumit" cu suma de 10.000 lei, pe care a primit-o efectiv la data de 28 iulie 2016, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Anterior, in cursul lunii mai 2016, in sediul APIA - Centrul Local Recas, "inculpatul Rominu Ioan a pretins si primit cu titlu de mita de la acelasi denuntator suma de 700 lei pentru aprobarea dosarului aferent cererii de plata pentru subventiile din campania 2016, astfel incat plata sa se faca fara probleme'', mai arata procurorii.

Conform acestora, ''din suma respectiva, consilierul superior a retinut suma de 100 lei, iar diferenta de 600 lei a remis-o mai departe inculpatului Popescu Silviu Dorin, la care era in fapt repartizat dosarul fermierului".

In data de 12 iulie 2016, in sediul aceleiasi institutii publice, Rominu a pretins si primit de la acelasi denuntator, cu titlu de folos necuvenit, suma de 2.500 lei, invocand faptul ca acesti bani au fost solicitati de un coleg de-al sau pentru a aproba dosarul privind cererea de plata pentru subventia din campania pe anul 2015, potrivit DNA Timisoara.