Conducerea Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca a declansat o ancheta, miercuri, dupa ce un pacient diagnosticat cu schizofrenie paranoida a evadat marti dimineata, informeaza News.ro. Barbatul ispasea o masura privativa de libertate dupa ce si-a omorat mama, la ora actuala fiind dat in urmarire nationala. Specialistii spun ca in lipsa tratamentului acesta poate redeveni agresiv si poate reprezenta un pericol.

Potrivit directorului Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, Dumitru Popescu, o ancheta a fost declansat la sectia de la Ojasca a unitatii spitalicesti. Toti salariatii care au fost marti in tura au fost chemati miercuri la serviciu pentru a da declaratii cu privire la disparitia barbatului.

Conform sursei citate, ultima data, barbatul ar fi fost vazut la masa de dimineata, dupa care ar fi disparut, fiind anuntate autoritatile.

Pe de alta parte, surse din randul Politiei spun ca personalul medical a anuntat cu intarziere de circa trei - patru ore faptul ca un pacient a evadat, astfel incat cautarile au inceput cu intarzire.

Totodata, miercuri, anchetatorii vizioneaza filmarile surprinse de camerele de luat vederi cu care este dotata sectia de la Ojasca pentru a surprinde momentul in care barbatul care si-a omorat mama a fugit.

Popescu spune ca a discutat, miercuri, inclusiv cu colegul de camera al lui Marian Trandaf, barbatul evadat, care ar fi declarat ca acesta era retras, nu discuta si nu ar fi planuit, se pare, momentul evadarii. Totusi, declaratiile pacientilor de la Ojasca nu pot fi consemnate si luate in seama intrucat acestia nu au discernamant, spune Popescu.

Marian Transaf sufera de schizofrenie paranoida. Potrivit medicului psihiatru Maria Cristache, bolnavii cu o astfel de afectiune pot fi imprevizibili, chiar periculosi in cazul in care nu urmeaza tratamentul specific.

Potrivit unor surse din Politie, Marian Trandaf ar fi fugit din sectia Ojasca si in anul 2014, el fiind gasit atunci de catre politisti la aproximativ 10 - 11 kilometri de sediul unitatii medicale, la circa o ora si jumatate de la disparitie.

Marian Trandaf a fost internat in sectia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca din anul 2008, dupa ce si-a omorat mama.

Politia a facut publice, marti seara, semnalmentele barbatului. Conform Politiei, Marian Trandaf poarta un fes negru, este ras pe cap, imbracat intr-o bluza alba si pe deasupra are o bluza de trening verde inchis cu doua dungi portocalii si pantaloni de culoare verde inchis.

Marian Trandaf si-a omorat mama in anul 2007 crapandu-i capul in somn si taindu-i apoi gatul cu un ciocan. La momentul respectiv, in fata anchetatorilor, Trandaf a declarat ca a planuit totul din timp, dar si ca vrea sa fie asasin in serie.

Totodata, el a spus, dupa comiterea faptei, ca a auzit voci care i-au spus sa-si omoare mama, iar dupa ce a lovit-o pe femeie in cap, crapandu-I craniul si taindu-i gatul, a asezat uneltele pline de sange pe un prosop, asteptand ca vocile sa-I spuna pe cine sa mai ucida.