Salvamontistii din Arges si Brasov cauta doi frati din Harghita disparuti de patru zile pe un traseu din Muntii Fagaras, informeaza News.ro. Operatiunea este dificila din cauza zapezii care in unele zone atinge si un metru, existand risc de avalansa.

Primii care au intervenit pentru cautarea celor doi turisti au fost salvamontistii din Arges, insa pentru ca in zona stratul de zapada atinge chiar si un metru acestia au solicitat ajutorul colegilor de la Brasov, care puteau ajunge mai usor in zona unde se presupune ca s-au ratacit barbatii.

Cei doi turisti sunt frati si sunt originari din judetul Harghita, iar sambata au pornit spre Varful Moldoveanu din Muntii Fagaras, din zona Fereastra Mare, creasta Vistea. Familia i-a dat disparuti dupa ce nu a mai putut sa ia legatura cu ei. Potrivit familiei, fratii sunt echipati de munte cu geci groase si bocanci.

Potrivit jandarmilor montani, cautarile au loc si in zona Valea Rea din Masivul Fagaras.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov, Laurentiu Stoian, a declarat ca turistii sunt cautati de 30 de jandarmi si salvamontisti, el precizand ca exista promisiuni ca in zona va ajunge si un elicopter.

Masina celor doi turisti a fost gasita luni in zona Sambata de Sus.

Operatiunea de cautare a turistilor este dificila deoarece in Masivul Fagaras exista risc de avalansa de gradul II.