Miercuri, vremea se va mentine deosebit de rece in cea mai mare parte a tarii, desi valorile termice vor marca o usoara crestere, informeaza Mediafax. Cerul va avea innorari in regiunile intracarpatice si vor fi precipitatii slabe in Crisana, Maramures, local in Banat si pe arii restranse in Transilvania, ziua - predominant sub forma de ninsoare, iar spre seara si in cursul noptii si sub forma de lapovita si ploaie, favorizand producerea de polei, potrivit ANM.

HotNews.roFoto: Hotnews

In restul teritoriului cerul va fi temporar noros si doar izolat in Moldova va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane si in Delta Dunarii. Dimineata si noaptea, pe arii restranse, in special in sud si est, va fi ceata. Temperaturile maxime se vor incadra intre -3 si 8 grade, iar cele minime vor avea valori de la -7 grade in depresiuni, pana la 3 grade in sudul Banatului.

La Bucuresti, vremea va fi rece pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare seara si noaptea. Vantul va sufla slab pana la moderat. Spre sfarsitul intervalului, vor fi conditii de ceata. Temperatura maxima va fi de 7...8 grade, iar cea minima se va situa intre -3 si -1 grad.

Joi, vremea se va incalzi fata de ziua precedenta in cea mai mare parte a tarii. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu innorari in vestul, nord-vestul si centrul teritoriului, insa doar izolat vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, in Crisana, nord-vestul Transilvaniei si Maramures, iar in zona montana inalta aferenta si sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat, vor fi conditii de producere a poleiului.

Noaptea, cerul va deveni mai mult senin, iar in zonele joase de relief, pe arii restranse va fi ceata, asociata izolat cu burnita. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in Transilvania si 12...13 grade in sudul Banatului si Oltenia, iar cele minime se vor incadra intre -5 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 6...7 grade in Dealurile de Vest si pe litoral.