Presedintele ales in Republica Moldova, Igor Dodon, a spus ca partidele pro-stataliste au asteptat aceasta victorie timp de sapte ani si ca nu are de gand sa cedeze, transmiteAgora.md. Dodon a comentat si protestele si a sustinut ca el nu vrea sa scoata lumea in strada, insa a dat de inteles ca, daca o va face, oponentii sai vor regreta acest lucru.

Igor DodonFoto: Wikipedia

Socialistul s-a adresat liderilor din partidelor de dreapta, mai ales Maiei Sandu, acuzandu-i ca "utilizeaza copii drept carne de tun".

"Regret pozitia oponentilor mei politici care au dat dovada de lipsa de maturitate politica si incita oamenii la ura si la proteste. Aveti curaj sa recunoasteti infrangerea. Aceste speculatii de pe dreapta creeaza deja un val de contra-proteste pe stanga. Oamenii sunt deja gata sa iasa in strada. Noi sapte ani, partidele pro-stataliste, am asteptat aceasta victorie. Daca voi credeti ca noi nu o vom apara aceasta victorie... Nu va jucati cu focul. Eu am organizat 450 de proteste in ultimii patru ani. Eu chem oamenii la liniste, eu nu vreau sa fac acest lucru. Nimeni nu iese la proteste pana eu nu voi spune. Dar daca eu o sa spun...", a declarat Dodon, potrivit sursei citate.