Un pompier a fost ranit in timpul interventiei pentru stingerea incendiului izbucnit marti la o teava de gaze din subsolul unui bloc aflat in reabilitare din zona Piata Romana din Capitala. In jurul orei 14,00, incendiul fusese lichidat, insa pompierii sunt in continuare la fata locului, cautand eventuale noi focare.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, un pompier a suferit arsuri usoare la fata si a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Floreasca.

La ora transmiterii acestei stiri, incendiul a fost stins, insa pompierii sunt in continuare la fata locului, cautand eventuale noi focare.

Conform martorilor, muncitorii care lucreaza la reabilitarea blocului au intervenit cu un flex pentru a taia o teava si, din greseala, au taiat o conducta de gaz.

Pe usa blocului, exista un afis prin care locatarii sunt anuntati ca in cursul acestei zilei se opreste furnizarea gazului in bloc, pentru lucrari. Locatarii spun insa ca funizarea gazului nu fusese oprita la momentul la care muncitorii au inceput lucrarile la bloc.

Incendiul a izbucnit in jurul orei 13.00 la o teava de gaze aflata in pamant, la subsolul unui bloc de pe strada George Enescu nr. 33, din zona Piata Romana din Capitala.

Zona a fost izolata, iar pompierii au intervenit cu doua autospeciale pentru stingerea incendiului.

Trei persoane de la etajele superioare ale blocului au fost evacuate, iar pompierii au verificat in continuare daca mai sunt persoane in alte apartamente din imobil.

La locul incendiului a fost trimisa si o ambulanta SMURD, fiind prezenta si o echipa de la compania de gaze. De asemenea, a fost oprita furnizarea gazelor in imobil.