Valorile termice, in special cele nocturne, se vor situa marti cu mult sub cele climatologic specifice acestei date si vor caracteriza o vreme deosebit de rece, la nivelul intregii tari, anunta meteorologii, potrivit Mediafax.

  • In tara

Cerul va fi variabil cu innorari temporare, in regiunile sudice si estice - mai ales in prima parte a zilei, iar spre sfarsitul noptii in vest si in nord, unde doar izolat vor fi fulguieli, trecator posibil si burnita. La munte, izolat va mai ninge slab. Vantul va sufla slab pana la moderat cu unele intensificari in jumatatea de sud a Moldovei, Baragan, Dobrogea si zona montana inalta. Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 si 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -12 si -2 grade, cu cele mai scazute valori in depresiuni. Pe spatii mici, in special in zonele joase din centrul tarii, va fi ceata.

  • La Bucuresti

Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a zilei, cand vor mai fi conditii de fulguiala sau, trecator, posibil, burnita. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 5...6 grade, iar cea minima va fi de -4...-2 grade.

  • Miercuri

Vremea se va mentine deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, in cea mai mare parte a tarii, desi valorile termice vor marca o usoara crestere. Cerul va fi variabil in sud-est, iar in restul teritoriului, dar mai cu seama in interiorul arcului carpatic si la munte, se va innora treptat. Indeosebi spre seara si in cursul noptii, vor fi precipitatii slabe in Crisana, Maramures, nord-vestul si nordul Transilvaniei si izolat in nordul Banatului si nordul Moldovei, sub forma de ninsoare care se va transforma in lapovita si ploaie, favorizand producerea de polei.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane si in Delta Dunarii. Dimineata, dar in special noaptea, pe arii restranse, va fi ceata. Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 si 8 grade, iar cele minime vor avea valori de la -8...-9 grade in depresiuni, pana in jurul a 2 grade in sudul Banatului.