Sapte curse aeriene interne si internationale operate de pe Aeroportul International "Avram Iancu" Cluj au, duminica, intarzieri cuprinse intre cateva zeci de minute si patru ore, deoarece indepartarea ghetii care s-a depus pe avioane este incetinita de vant, transmite Mediafax.

Cursa Milano-Suceava nu a putut ateriza, duminica, pe aeroportul Suceava din cauza vantului foarte puternic, iar dupa ce a survolat circa o jumatate de ora aeroportul, in speranta diminuarii vantului, a plecat spre Iasi.

Directorul aeroportului din Suceava, Ioan Mariuta, a declarat ca vantul sufla in zona aeroportului cu rafale de 80 de kilometri pe ora, motiv pentru care pilotii cursei Milano-Suceava nu au putut ateriza.

Mariuta a afirmat ca avionul "a stat in holding" mai mult de jumatate de ora, in speranta ca vantul va scadea in intensitate. In cele din urma, cursa a plecat spre Iasi, unde vantul nu bate atat de puternic.

In judetul Suceava este in vigoare cod portocaliu de ninsori si vant puternic pana duminica la ora 18.00

Cluj: Sapte curse aeriene interne si internationale au intarzieri din cauza ghetii depuse pe avioane

Directorul Aeroportului International "Avram Iancu" Cluj, David Ciceo, a declara ca s-au folosit cantitati mai mari de lichid de degivrare decat de obicei pentru indepartarea ghetii care s-a depus pe avioane, insa vantul intarzie operatiunea.

"Sapte curse interne si internationale operate de pe aeroportul clujean au intarzieri din cauza degivrarii, a ghetii depuse pe avioane. S-a intervenit pentru indepartarea ghetii si s-au folosit cantitati mai mari de lichid de degivrare decat cele folosite in mod normal. Si vantul puternic a ingreunat operatiunile de degivrare. Avem cantitati suficiente de lichid de degivrare si material pentru deszapezirea pistei. Nu au fost probleme cu zapada pe pista aeroportului, dar suntem pregatiti. Important este sa fie asigurate conditiile de siguranta", a spus Ciceo.

Acesta a precizat ca intarzierile ar putea afecta zborurile pe toata durata zilei de duminica.

Potrivit site-ului Aeroportului International "Avram Iancu" Cluj, intarzierile curselor sunt cuprinse intre cateva zeci de minute si patru ore.