Politistii si procurorii ieseni au inceput o ancheta dupa ce un baiat de 18 ani, elev in clasa a 12-a la Liceul de Informatica "Grigore Moisil" din Iasi, fiul unui ofiter SRI, a fost gasit mort in casa, cu un cutit infipt in spate, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al ISU Iasi, Silvia Bolohan, a declarat sambata, pentru Mediafax, ca vineri seara a fost solicitata terapia intensiva mobila pentru o persoana care prezenta o plaga injunghiata, insa echipajul deplasat la fata locului nu a putut decat sa constate decesul.

La randul lor, surse din Politia Iasi au declarat pentru Mediafax ca victima este un tanar in varsta de 18 ani. Acesta a fost gasit mort in casa, cu un cutit infipt in spate, de catre tatal sau.

Sursele din Politie au declarat ca se fac cercetari, cauza fiind preluata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

De asemenea, primarul Iasiului, Mihai Chirica, a declarat pentru Mediafax ca baiatul, elev la Liceul de Informatica "Grigore Moisil" din Iasi, era fiul unui ofiter SRI.

"Nu poate fi o razbunare, poate fi, din pacate, ceva mai grav de atat, poate fi declinul psihic al unei generatii care nu a avut ce invata de la cei mai maturi ca ei. Sunt tata, sunt parinte de copii si ii vad cum se comporta, ce discuta, ce transmit intre ei si imi dau seama ca trebuie sa facem ceva. Mi-e greu sa spun daca e sinucidere sau omor, dar cu siguranta nu este legat de activitatea Serviciului de Informatii. Un ofiter SRI nu greseste, adica nu poate starni simpatia sau antipatia cuiva, acolo se lucreaza ca in armata, adica este un pluton care se duce la lupta si lupta, deci nu poate fi greseala unui om. Acolo daca se da un ordin, ori se da un ordin gresit, ori gresesc in masa, deci nu poate fi imputabila unei persoane, pentru ca un ofiter SRI nu poate sa se duca sa cerceteze sau sa asculte", a spus primarul.

Potrivit presei locale, vecinii ar fi declarat ca au auzit vineri seara zgomote, dar au crezut ca sunt copii care se joaca pe scari. Totodata, presa locala sustine ca politistii au mai multe ipoteze, intre care inclusiv varianta unei razbunari.

Baiatul era foarte bun la invatatura, intrand primul pe lista celor admisi la Liceul de Informatica "Grigore Moisil" din Iasi, in 2013.