Zeci de animale si pasari au fost carbonizate in urma unui incendiu de proportii izbucnit, vineri seara, la un adapost de animale din orasul vasluian Murgeni, transmite Agerpres.

La locul interventiei s-au deplasat autospeciala de lucru cu apa si spuma de la Punctul de lucru Murgeni, multifunctionala de la Detasamentul Barlad, pentru asigurarea rezervei de apa, si membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui, cpt. Petru Iftene, in momentul sosirii pompierilor militari la fata locului, incendiul se manifesta cu violenta, generalizat la nivelul intregului acoperis al adapostului de animale pe o suprafata de circa 400 de metri patrati.

"Propagarea rapida a flacarilor la intregul acoperis a fost favorizata de existenta unei cantitati insemnate de materialelor usor combustibile in podul cladirii, unde erau depozitate furajele pentru hranirea animalelor, planseul din lemn, observarea tardiva a incendiului si curentii de aer formati, avand in vedere ca adapostul de animale se afla intr-o zona izolata si greu accesibila autospecialelor de interventie. Pentru a se putea ajunge in apropierea obiectivului, situat in varful unui deal, a fost necesara tractarea autospecialei cu un tractor, pe o portiune de drum de pamant de circa 400 metri", a precizat, intr-un comunicat de presa, cpt Petru Iftene.

In urma incendiului, au ars 400 de metri patrati de acoperis pe structura din lemn si invelitoare din tabla ondulata si circa 50 tone de furaje, ovar si lucerna. O mare parte din animalele aflate in adapost au fost gasite carbonizate: 40 de bovine, 5 ovine si 20 pasari, reusindu-se salvarea altor 23 de bovine, 2 cabaline si 300 de pasari.

Cauza care a condus la generarea acestui incendiu este in curs de stabilire.