Ministerul Educatiei propune descentralizarea catre universitati a procedurilor de recunoastere a diplomelor si titlurilor academice obtinute in strainatate

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 10 noiembrie 2016, 19:23 Actualitate | Esenţial

Proiect: Ordin metodologie recunoasterea titlului de doctor
Foto: edu.ro
Ministerul Educatiei a pus in consultare publica trei proiecte de metodologii prin care propune recunoasterea automata de catre universitatile acreditate romanesti a diplomelor de doctor, a functiilor didactice si  a calitatii de conducator de doctorat obtinute in strainatate.
 • Propunerile si sugestiile pe aceasta tema pot fi trimise la adresa de email dezbateripublice@edu.gov.ro in perioada 10-21 noiembrie 2016.
Mai exact, in baza metodologiilor unitare/dosare de recunoastere stabilite de Ministerul Educatiei si Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED), institutiile de invatamant superior vor putea aproba, prin metodologii proprii, criteriile de recunoastere pentru fiecare domeniu in parte.

In prezent, aceste proceduri sunt asigurate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED).

Recunoasterea diplomei de doctor si a titlului de doctor in stiinte sau intr-un domeniu profesional (obtinute in strainatate) de catre institutiile acreditate de invatamant superior sau unitatile si institutiile de drept public si drept privat cuprinse, conform normelor legale, in sistemul national de cercetare-dezvoltare, este un pas necesar pentru ca detinatorul diplomei respective sa se poata inscrie in programe postuniversitare, sa obtina o abilitare sau sa ocupare o functie didactica/de cercetare in aceste institutii de invatamant/cercetare.


Proiect Metodologie Recunoastere Automata Conducatori DoctoratProiect Metodologie Recunoastere Automata Functie Didactica Inv. Superior StraintateProiect Metodologie Recunoastere Diploma Doctor StrainatateCiteste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

1082 vizualizari

 • -2 (2 voturi)    
  pe dos (Joi, 10 noiembrie 2016, 19:29)

  Dedalus [utilizator]

  Mi se pare o pierdere de vreme si char periculos.

  Imi pot imagina cum un cadru didactic dintr-o tara sub-sahariana ajunge professr intr-o universitate ca urmare a acetei proceduri.

  Altfel spus, in loc sa scapam de impostorii nostrii, ii adunam aici si pe ai altora...
  • 0 (0 voturi)    
   Nu numai de la sub-saharieni (Vineri, 11 noiembrie 2016, 13:42)

   Mihail4321 [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Chiar si tarile cu universitati in top au variante ale SH.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică