Politistii din Ages fac, joi dimineata, 14 perchezitii, intre care 11 la sediile unor scoli de soferi si la cel al unei clinici medicale, intr-un dosar de fals si abuz in serviciu, anunta News.ro. Anchetatorii suspecteaza ca cei implicati in dosar eliberau documente necesare obtinerii permisului de conducere fara a-i examina pe candidati.

18 persoane vor fi duse la sediul Politiei Municipiului Pitesti pentru audieri in acest dosar.

Politistii din cadrul Politiei Municipiului Pitesti fac, joi dimineata, 14 perchezitii, intre care 11 la sediile unor persoane juridice si trei la locuintele unor persoane fizice, se arata intr-un comunicat publicat de Inspectoratul de Politie Judetean Arges.

"Perchezitiile vizeaza probarea activitatii infractionale intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals intelectual, complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, complicitate la fals intelectual si abuz in serviciu. Din cercetari a reiesit ca, in perioada 01 iunie a.c. pana in prezent, persoanele vizate ar fi eliberat mai multe certificate medicale in care se atesta in mod fals faptul ca ar fi examinat in mod direct persoanele ce au solicitat eliberarea documentelor respective", arata IPJ Arges, intr-un comunicat.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro ca una dintre descinderi are loc la sediul unei clinici medicale din Pitesti, iar alte zece perchezitii se fac la sediile unor scoli de soferi, in conditiile in care dosarul vizeaza eliberarea de fise medicale necesare obtinerii sau, dupa caz, preschimbarii permisului de conducere.

Suspectii din acest dosar sunt banuiti ca formasera o retea care ii ajuta pe candidati sa obtina adeverintele medicale care atesta ca sunt apti pentru a obtine permisul de conducere, insa in realitate acestia nu erau vazuti de catre medici.