Un militar a fost ranit foarte grav in timp ce incerca sa puna in functiune instalatia de incalzire la Cabana militara de instruire Cheia, el fiind transportat la Spitalul Militar din Capitala cu arsuri de gradul III si IV pe aproximativ 90% din suprafata corpului, potrivit MAPN.

"Un militar din cadrul Bazei sprijin logistic "Muntenia" a suferit un accident in timpul serviciului de paza, miercuri, 9 noiembrie, in jurul orei 16.00, la Cabana militara de instruire Cheia. Accidentul a survenit pe timpul punerii in functiune a instalatiei de incalzire, procedura care intra in atributiile de serviciu ale militarului. Caporalului clasa a III-a Georgel Guta, in varsta de 31 de ani, angajat al MApN din anul 2009, i s-a acordat primul ajutor la fata locului si a fost transportat de un echipaj al ISU, sesizat prin Serviciul de urgenta 112, la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC) din Bucuresti", potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Apararii Nationale, remis miercuri seara MEDIAFAX.

Barbatul are arsuri de gradul III si IV pe aproximativ 90% din suprafata corpului, cu interesare faciala, torace anterior si posterior, abdomen drept (hemitrunchi drept), ambele membre superioare si inferioare, cu suspiciune de arsuri de cai aeriene superioare.

"Ulterior interventiei chirurgicale, pacientul va fi spitalizat in Sectia de ATI, acesta necesitand tratament post-operator de sustinere a functiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemica si hidroelectrolitica, analgezie multimodala, profilaxie anticoagulanta si a ulcerului de stress, nutritie peros. Starea pacientului este foarte grava, cu prognostic rezervat", potrivit documentului citat.