Magistratii Tribunalului Bucuresti l-au audiat, luni, pentru prima data pe soferul masinii de teren care, anul trecut, s-a sicanat in trafic cu un alt conducator auto in zona Fantanii Miorita din Capitala, acesta declarand ca "a fost in soc emotional", relateaza Mediafax.

Accident autoFoto: Captura YouTube

Iulian Serban Sanducu este acuzat de procurorii Parchetului Capitalei de tentativa de omor calificat dupa ce, in data de 15 iulie 2015, cand se afla la volanul unui Volkswagen Touareg, s-a sicanat in trafic cu soferul unei Dacia Logan si, la un moment dat, in apropiere de Fantana Miorita din Capitala, a virat brusc la dreapta, a acrosat celalalt autoturism si l-a proiectat in afara drumului. In masina acrosata erau trei persoane, iar o a patra persoana mergea pe trotuar in momentul in care autoturismul lovit a trecut prin fata sa.

Ancheta procurorilor a fost demarata insa abia dupa ce pe retelele de socializare a fost postata inregistrarea video a accidentului. Intreaga scena a fost filmata cu o camera montata pe o alta masina aflata in spatele celor doi, iar pe inregistrare se vede cum Iulian Sanducu, soferul masinii de teren, loveste celalalt autoturism.

In fata instantei de judecata, Sanducu a spus ca a avut aceasta reactie violenta fiindca a fost in soc emotional.

"Nu am dorit nicio clipa sa produc o coliziune si nici nu am dorit sa pun in pericol viata cuiva. Dacia Logan a intrat in fata mea si dupa cateva momente a pus brusc frana, fara niciun motiv. In acel moment m-am speriat foarte tare, am franat, apoi m-a cuprins un sentiment de revolta. Am hotarat sa il determin pe celalalt conducator auto sa opreasca pentru a purta o discutie in legatura cu manevra sa. La scurt timp, soferul Daciei a trecut pe banda doi de circulatie, moment in care eu, cu intentia de a-l opri, l-am depasit si am vrut sa intru in fata acestuia, dar nu am fost atent la schimbarea directiei, nu m-am mai asigurat si l-am acrosat. Eram in soc emotional", a declarat Iulian Sanducu.

Acesta nu a putut sa explice instantei de judecata, concret, de ce a vrut sa il opreasca in mijlocul drumului pe Florin Constantin, conducatorul Daciei Logan, ci a spus ca, din ce isi aminteste, voia doar sa il intrebe de ce a pus frana, dar nici el nu isi poate explica manevra.

"Detest acest tip de manifestari, dar iata ca am ajuns sa le fac. Sunt angajat de 15 ani la ROMATSA, sunt controlor de trafic aerian si sunt considerat o persoana calma si echilibrata", a mai precizat Sanducu in fata magistratilor.

Dupa producerea coliziunii, soferul a oprit si s-a dus sa ii ajute pe cei trei ocupanti ai Daciei Logan sa iasa din masina. Si-a recunoscut vinovatia si au mers cu totii la Biroul de Accidente Rutiere Usoare din Sectorul 1, unde a fost intocmit un proces verbal de constatare si s-a stabilit ca asigurarea auto a controlorului de trafic sa acopere pagubele produse. Tot acolo, Sanducu spune ca i-a dat suma de 1.000 de lei soferului masinii pe care a lovit-o, in compensatie pentru timpul pierdut.

Dupa ce inregistrarea video cu agresiunea din trafic a ajuns in mass-media, procurorii au deschis dosar penal pe numele lui Iulian Sanducu si l-au trimis in judecata sub acuzatia de tentativa de omor calificat si deranjarea ordinii si linistii publice. Initial, acesta a declarat procurorilor ca nu a fost vorba de o sicanare in trafic, ci ar fi vrut sa intre la benzinaria din apropiere ca sa isi ia tigari. In fata instantei, insa, a recunoscut ca a mintit, spunand ca ii era rusine de fapta sa si se temea de reactia publica.

In acest dosar s-au constituit parti civile Florin Constantin, soferul Daciei Logan lovite de Sanducu, Ion si Aurora Constantin, parintii soferului, care se aflau in masina in momentul in care aceasta a fost acrosata, si Iuliana Brad, femeia pe langa care a trecut autoturismul scapat de sub control. Cei patru solicita lui Iulian Sanducu daune morale si materiale de peste 50.000 de euro.

Daca va fi gasit vinovat de tentativa de omor calificat, controlorul de trafic aerian risca sa stea in spatele gratiilor pana la 14 ani si sa plateasca despagubirile cerute de partile vatamate.