Dosarul penal in care se investigheaza accidentul rutier in lant produs sambata pe Autostrada A2 a fost prelat de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Calarasi, informeaza Agerpres.

Accident pe drumurile din RomaniaFoto: Agerpres

"Parchetul de pe langa Tribunalul Calarasi a preluat luni dosarul penal avand ca obiect investigarea producerii accidentului rutier de pe Autostrada A2, KM 67, din dimineata zilei de 5 noiembrie 2016. Dosarul a fost inregistrat, initial, la Parchetul de pe langa Judecatoria Lehliu-Gara", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Sursa citata precizeaza ca, pana in momentul preluarii dosarului, organele de politie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane - Serviciul Rutier - Biroul A2, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Lehliu-Gara, au desfasurat activitati de identificare a autovehiculelor implicate sau care au suferit avarii in urma accidentului (in total 33), precum si de identificare si audiere a conducatorilor auto si persoanelor care au suferit vatamari. Mai mult, s-au efectuat verificari tehnice ale autovehiculelor implicate.

Patru persoane au decedat in urma evenimentului rutier, peste 40 fiind ranite.