O bataie intre doua eleve de clasa a VIII-a din cadrul Scolii Gimnaziale ' Dr. Victor Babes' din municipiul Baia Mare, filmata cu un telefon mobil, a ajuns pe o retea de socializare, Inspectoratul Scolar Judetean declansand verificari la unitatea de invatamant, scrie Agerpres.

Purtatorul de cuvant Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, prof. Adriana Mester, a declarat luni ca incidentul a fost analizat in cursul zilei de luni, de un inspector din cadrul ISJ.

'Din informatiile noastre rezulta ca bataia dintre cele doua eleve se consuma intr-o sala de clasa si ar fi avut loc pe 31 octombrie. Incidentul, filmat probabil de unul dintre elevi, n-a a fost raportat nici dirigintelui, nici directorului si a ajuns sa fie cunoscut abia dupa ce filmarea a ajuns pe o retea de socializare. Directoarea scolii a convocat Consiliul Clasei abia dupa de filmul a ajuns in spatiul public. In acest caz s-a demarat o ancheta si urmeaza a se stabili masurile ce se impun intr-o asemenea situatie', a spus Adriana Mester.

Potrivit acesteia, eleva agresoare ar putea primi o mustrare, fie ar putea fi mutata intr-o alta clasa.

' In acest caz, eleva vinovata ar putea primi o mustrare, fie ar putea fi mutata intr-o clasa paralela din aceeasi scoala. Eleva agresoare a mai avut nota scazuta la purtare din cauza unui comportament neadecvat si a absentelor repetate la orele de curs', a mai precizat Adriana Mester.

Sefa ISJ a mai sustinut ca agresiunile de natura fizica intre elevii scolilor gimnaziale din judetul Maramures sunt un fapt rar intalnit.