Hillary Clinton are un avans de 3% in fata lui Donald Trump la nivel national, un semn ca a ei campanie, concentrata pe femei, latino si persoane de culoare, ar putea sa o trimita la Casa Alba, scrieBloomberg.

Trump si ClintonFoto: Captura YouTube

Sondajul national Bloomberg Politics o crediteaza pe Clinton cu 44%, iar pe Trump cu 41%, in cercetare fiind inclusi si restul candidatilor. Daca acestia sunt scosi din ecuatie, ea isi mentine avansul de trei procente.

Sondajul a fost realizat incepand de vineri si pana duminica dupa-amiaza, inainte ca directorul FBI sa anunte decizia de a nu o inculpa pe Hillary Clinton privind folosirea serverului personal de mail ca secretar de stat.

Libertarianul Gary Johnson este creditat cu 2% dintre voturi, iar ecologista Jill Stein cu 2%.

Sondajul realizat pe 799 de americani cu drept de vot are o marja de eroare de 3,5% si a fost realizat de Selzer&Co.

Potrivit unui sondaj Washington Post/ABCpe 1763 de persoane, Clinton este creditata cu 47 procente iar Trump cu 43. Acest sondaj publicat luni are o marja de eroare de 2,5%.

Tot patru procente diferenta sunt si intr-un sondaj CBS: 45 la 41 de procente. Cercetarea a fost facuta intre 2 si 6 noiembrie pe 1753 de adulti si are o marja de eroare de plus minus trei puncte procentuale.

Un sondaj realizat de Fox News in randul unor americani care vor merge probabil la vot arata acelasi avans de patru procente al democratei in fata republicanului.