Procurorii din Parchetul general au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a lui Cristian Popescu Piedone pentru trei infractiuni de conflict de interese (11 acte materiale), informeaza un comunicat de presa al institutiei.

CRistian Popescu PiedoneFoto: Primaria Sector 4

In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:

"In calitate de primar al Sectorului 4 Bucuresti, Popescu Cristian Victor Piedone, in perioada 2013 - 2014, a semnat acorduri si autorizatii de functionare pentru SC G.T.E. SRL, avand ca obiect principal de activitate restaurante, societate la care numitii P.V. si P.A.M., copiii acestuia, rude de gradul I, detin calitatea de asociat si functia de administrator, si in urma obtinerii carora unitatea a inceput/ si-a desfasurat activitatea comerciala.

Totodata, in aceeasi calitate, acesta, in perioada 2013- 2015, a semnat pentru SC S.T.K. SRL, avand ca obiect principal de activitate alte activitati recreative si distractive, doua acorduri de functionare pentru punctul de lucru din Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, sector 4 Bucuresti, societate la care numitul P.V. (fiul acestuia) detine calitatea de asociat unic si functia de administrator, si in urma carora unitatea a inceput/ si-a desfasurat activitatea comerciala.

De asemenea, in calitate de primar al Sectorului 4 Bucuresti, Popescu Cristian Victor Piedone a semnat, in anul 2015, acordul de functionare pentru un punct de lucru din Bucuresti al SC C. SRL, avand ca obiect principal de activitate comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate, societate la care numita P.A.M.( fiica acestuia) detine calitatea de asociat unic si functia de administrator, si in urma carora unitatea a inceput desfasurarea activitatii comerciale."

Dosarul a fost trimis, spre solutionare, Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti.

Agentia Nationala de Integritate a anuntat pe 10 octombrieca a constatat existenta unui conflict de interese administrativ in cazul lui Cristian Popesu Piedone, fostul primar al sectorului 4.

Acesta, in calitate de primar al Sectorului 4, a semnat, in perioada 2013-2015, sase acorduri de functionare si doua autorizatii de functionare pentru God Trust Enterprises SRL, Sport Team Kart SRL si Chocoland SRL, societati la care copiii sai detin calitatea de asociat si functia de administrator.

Tribunalul Bucuresti a respins, pe 14 octombrie, toate cererile si exceptiile invocate de fostul primar al sectorului 4,instanta dispunand inceperea judecarii pe fond in dosarul Colectiv.