Secretarul general adjunct al NATO Rose Gottemoeller vine luni in Romania, urmand sa aiba intalniri cu oficialii de la Bucuresti, dar si cu reprezentanti ai statelor aliate, transmite News.ro.

Secretarul general adjunct al NATO Rose Gottemoeller va vizita Romania luni, 7 noiembrie si marti, 8 noiembrie 2016", conform unui comunicat al Aliantei.

Gottemoeller se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis, cu ministrul de Externe Lazar Comanescu, cu ministrul Apararii, Mihnea Motoc, precum si cu alti oficiali de rang inalt.

Luni, la ora 16.30, oficialul NATO are programata o conferinta de presa comuna cu ministrul de Externe Lazar Comanescu.

"Marti, 8 noiembrie, secretarul general adjunct se va intalni cu inalti reprezentanti din noua state aliate", a mai anuntat Alianta Nord-Atlantica.

Ea va participa la reuniunea ministrilor de Externe din noua state ale Europei Centrale si de Est (Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Romania, Slovacia), oragnizata la initiativa sefului diplomatiei romane si a omologului polonez.

Rose Gottemoeller, reputata ca o specialista in relatiile cu Rusia a fost numita in functie in luna iunie, devenind astfel prima femeie care ocupa acest post.