Parchetul de pe langa Judecatoria Lehliu-Gara a deschis un dosar penal cu privire la infractiunile de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, in cazul accidentului in lant produs pe Autostrada Soarelui, soldat cu trei persoane decedat, informeaza Mediafax.

Accident in lant pe A2Foto: Facebook - Florin Vladescu

Persoanele decedate au fost transportate la Serviciul de Medicina Legala Calarasi in vederea autopsiei.

"Cercetarea cauzelor si imprejurarilor in care s-a produs accidentul se investigheaza de catre IGPR- Serviciul Rutier- Biroul 2, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Lehliu-Gara. S-a inregistrat dosarul penal nr. 1123/P/2016 in care se va incepe urmarirea penala cu privire la infractiunile de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa", potrivit unui counicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi.

Reprezentanti ai Ministerului Sanatatii au declarat, pentru agentia de presa, ca 13 raniti in carambolul produs pe Autostrada Soarelui au fost transportati, pana la momentul transmiterii stirii, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitala, noua victime au ajuns la Spitalul Floreasca, iar alte cinci primesc ingrijiri la Spitalul Pantelimon. Alte cinci victime au fost transportate la Spitalul Universitar, patru raniti au ajuns la Spitalul Elias, trei la Spitalul Sfantul Ioan si alti doi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Initial, potrivit purtatorului de cuvant al ISU Calarasi, Ovidiu Tataranu, se inregistrau in total, 60 de victime in urma accidentului in lant de pe Autostrada Soarelui, dintre care trei persoane au decedat, 41 au fost ranite, iar 16 nu au avut nicio leziune si au refuzat transportul la spital.

In prima faza, 15 raniti au fost transportati la spitalul din Lehliu, o parte dintre acestia fiind insa redirectionati catre unitati medicale din Capitala. Noua persoane erau incarcerate in momentul in care salvatorii au ajuns la locul accidentului, potrivit ISU Calarasi.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat ca bilantul accidentului in lant produs, sambata dimineata, pe Autostrada Soarelui a fost revizuit la trei morti, datele initiale indicand patru persoane decedate.

"Fiind o situatie in dinamica, initial am primit informatia ca sunt patru persoane decedate, ulterior a fost reactualizata cifra. In acest moment, sunt 36 de raniti si trei persoane decedate. Cifra asta poate sa fie schimbata insa deoarece interventia la fata locului continua", a declarat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul de Interne (MAI).

Raed Arafat a mai precizat ca rudele sau cei care vor sa afle date despre starea ranitilor din accidentul de pe Autostrada Soarelui pot suna la numerele de telefon: 0212648516 si 0212648515.