Sotia lui Constantin Ciorascu, administratorul spatiului in care Ionut Anghel a murit dupa ce a fost muscat de caini, sustine ca asteapta de cinci luni motivarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti pentru a o contesta, fiind nemultumita ca nicio alta persoana/institutie nu a fost trasa la raspundere, transmite Mediafax.

"De ce asteptam de peste cinci luni motivarea sentintei ca sa o putem contesta si inca mai asteptam? De ce procesul la Curtea de Apel a durat doua luni si noi asteptam de cinci sa avem motivarea? (...) Nu sustinem ca procurorul a tinut cont de opinia publica, dar presiunea a fost atat de mare, incat trebuia gasit un vinovat si asta repede. Si repede s-a intamplat. In doua termene scurte, un om a fost judecat si condamnat la trei ani de inchisoare si astfel opinia publica s-a calmat, autoritatile responsabile au rasuflat usurate si familia copilului decedat a avut pe cine sa arate cu degetul", sustine Nicoleta Ciorascu, sotia lui Constantin Ciorascu, intr-un comunicat de presa.

Femeia este nemultumita si de faptul ca singura persoana trasa la raspundere, din punct de vedere legal, este sotul ei. Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost definitiva, insa, potrivit legii, Constantin Ciorascu poate face o contestatie in anulare, prin care sa solicite anularea deciziei de condamnare.

"In rechizitoriul procurorilor, din cele 10-12 persoane, institutii, autoritati si firme susceptibile de a fi urmarite penal, au fost scoase de sub invinuire, folosindu-se de un singur articol, 16c, INCIDENT. Au ramas trei exceptii: domnul Ciorascu Constantin - in calitate de administrator al SC Tei Rezidential SRL , SC Tei Rezidential SRL si ADP sector 2. Impotriva lor s-a adus din partea procurorilor acuzatia de ucidere din culpa", se mai arata in comunicat.

Nicoleta Ciorascu se intreaba de ce in cazul Administratiei Domeniului Public Sector 2 (ADP) nu a fost tras la raspundere si administratorul, avand in vedere ca sotul sau raspunde legal in calitate de administrator al firmei in perimetrul careia s-a intamplat tragedia.

"A fost o tragedie, acest lucru este de necontestat, am inteles durerea familiei, dar pana la urma doar un singur om a raspuns pentru aceasta tragedie. Un om care nu a fost de fata, care faptic nu este implicat, si care astazi raspunde pentru toti cei implicati, fie ca vorbim de institutii, firme sau alte persoane fizice prezente in acea zi fatidica. Din start, orice alte persoane au fost excluse din cauza. Si acest lucru ramane inca de neinteles. In analiza sa, procurorul spune ca bunica, cea care avea in grija copiii, se afla in parc, deci, avea dreptul la relaxare, si, implicit, la o atentie scazuta asupra copiilor", mai sustine Nicoleta Ciorascu.

Ionut Anghel, in varsta de patru ani, a murit dupa ce a fost sfasiat de caini, in 2 septembrie 2013, pe un teren al firmei Rezidential Tei, din apropierea Parcului Tei din Capitala.

Prima sentinta a fost data la aproape noua luni de la inceperea judecarii dosarului, la Judecatoria Sectorului 2, iar decizia definitiva in luna mai a anului in curs, cand judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis condamnarea la trei ani de inchisoare cu executare a lui Constantin Ciorascu, administratorul terenului unde a murit Ionut Anghel, daunele morale pentru familie fiind stabilite la 2,4 milioane de euro, 1,6 revenind celui condamnat.

Banii au fost achitati integral de Constantin Ciorascu.