Din primele cercetari, sambata dimineata s-ar fi produs doua accidente distincte pe autostrada A2, la o distanta de trei - patru metri unul de celalalt, a declarat comisarul-sef de politie George Grigore, director adjunct la Directia Rutiera din cadrul Politiei Romane, pentru Agerpres.

Accident in lant pe Autostrada SoareluiFoto: Agerpres

Trei persoane au murit si peste 50 au fost ranite sambata in accidentul in lant produs pe Autostrada Soarelui, in zona Lehliu, arata cele mai noi date oferite de autoritati.

"Sunt 3 decedati si 29 de autovehicule implicate, dintre care doua microbuze de transport persoane si unul de transport marfa", a spus George Grigore pentru agentia de presa citata.

Potrivit acestuia, in prezent la spitale primesc ingrijiri medicale peste 40 de persoane ranite.

"Acum la spital sunt undeva la 40 - 41 de persoane care primesc ingrijiri medicale", a precizat George Grigore, aratand ca "situatia este dinamica".

El a mai spus ca, din primele cercetari, s-ar fi produs doua accidente distincte pe autostrada A2, la o distanta de trei - patru metri unul de celalalt.

"Din primele cercetarile de pana acum, se pare ca sunt doua accidente distincte, dar se continua cercetarile (...) si vom stabili ulterior daca sunt doua sau unul", a afirmat George Grigore.

Tot din primele cercetari, cauza accidentelor ar fi fost neadaptarea vitezei de deplasare la conditiile meteo rutiere, respectiv la ceata foarte densa.