Jurnalistul Catalin Tolontan sustine, intr-un articol publicat vineri pe blogul sau, ca o firma de PR angajata de afaceristul Dan Adamescu lucreaza la realizarea unui film "nefavorabil procurorilor si DNA". Testiomaniale pentru aceasta productie au fost culese vinerea si sambata trecuta in Bucuresti de o "vedeta a comunicarii", mai sustine jurnalistul.

Tolontan scrie ca a fost contactat in urma cu cateva zile de "firma de PR a lui Adamescu" pentru a da o declaratie care urma sa fie folosita in acest film, insa a refuzat.

"Vazand acum filmul de sprijin la adresa Laurei Codruta Kovesi nu poti sa nu te intrebi, amuzat, cum ar fi fost sa joci in filmul celalalt?

Care ar fi fost reactiile?

Sau, si mai tare, cum ar fi fost sa dai testimoniale in ambele filme? Ma indoiesc ca regizorii cunosteau unii distributia celorlalti. Plus ca am sentimentul ca nu le-a trecut prin cap sa ceara exclusivitate.", se arata in articolul publicat de Catalin Tolontan.

Dan Adamescu este incarcerat in urma unei sentinte a judecatorilor pronuntata intr-un dosar de coruptie instrumentat de procurorii DNA. Recent, Adamescu a cerut eliberarea conditionata, dupa ce a stat 5 luni dupa gratii din pedeapsa efectiva de peste 4 ani de inchisoare.

Joi, ambasada Suediei a publicat un video de circa cinci minute in care sefa DNA este laudata de oameni obisnuiti si de persoane publice, filmuletul fiind facut public cu ocazia decorarii Laurei Codruta Kovesi cu Ordinul Steaua Polara, conferit de regele Suediei pentru lupta impotriva coruptiei din Romania.