Federatia Sanitas ii cere ministrului muncii Dragos Pislaru sa isi ceara scuze si sa isi dea demisia de onoare dupa ce a declarat ca ca sunt acordate beneficii salariale nu doar oamenilor care au nevoie de ele, ci si celor care "lancezesc si sunt trantori". Federatia sindicala il critica pe ministru pentrua firmatiile facute si considera drept "abject" felul in care trateaza angajatii din sistemul sanitar si tergiversarea luarii unor decizii care sa raspunda solicitarilor acestora.

Dragos PislaruFoto: Agerpres

Sanitas anunta, intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Muncii, ca isi continua actiunile"pentru ca ne este rusine sa ii tot trimitem sa isi cumpere singuri materialele medicale si tratamentul pentru ca noi nu le putem oferi" si pentru ca "am ajuns sa ne ingropam colegii din cauza epuizarii fizice la locul de munca!"

Si PSD cere demisia lui Dragos Pislaru, aratand ca "numirea romanilor drept 'trantori' este o jignire impardonabila".

"Ca urmare a lungului sir de jigniri proferate impotriva romanilor de Dragos Pislaru si in fata ultimei probe de aroganta si dispret de care a dat dovada ministrul Muncii, cand i-a numit pe romani 'trantori', PSD ii cere demisia fara intarziere din Guvernul Romaniei", arata PSD intr-un comunicat de presa.

  • Vezi mai jos scrisoarea deschisa transmisa de Sanitas

Respectati cadrele medicale si spuneti adevarul domnule ministru !

Domnule ministru al Muncii, negociem inca de la inscaunarea dvs la ministerul pe care il conduceti si astazi, am dat dovada de buna-credinta, am incercat sa gasim solutii, dar de fiecare data, dupa discutiile purtate, am constatat ca dvs. nu v-ati respectat intocmai promisunile.

V-am invitat in mijlocul nostru sa luati pulsul federatiei si sa discutati cu oamenii din tara care sunt ancorati la realitatea in care angajatii din sistemul sanitar si de asistenta sociala isi desfasoara activitatea si ati vazut care sunt opiniile si doleantele lor.

De buna-credinta, am organizat un program de actiuni sindicale care va permitea sa veniti cu solutii astfel incat greva generala sa nu fie declansata. Consideram ca am urmat toti pasii prevazuti de legislatia in vigoare pana la declansarea grevei generale.

Si raspunsul dumneavoastra ? Am atras cadrele medicale intr-un demers abject si cerem pomeni, noi, cei care veghem la sanatatea populatiei ???

ABJECT este modul in care dvs. tratati angajatii sistemului sanitar si de asistenta sociala.

ABJECT este ca ati tergiversat luarea unor decizii concrete si corecte pentru cadrele medicale.

ABJECT este modul in care dvs. mintiti acest popor si va ascundeti in spatele unor scuze care nu au nici o baza reala.

ABJECT este modul in care v-ati folosit de buna noastra credinta si ati lasat impresia ca o sa gasiti toate parghiile legale pentru a da curs solicitarilor membrilor nostri.

ABJECT este sa spuneti ca "este ilegal sa cresti salarii cu mai putin de 180 de zile inainte de alegeri" si tot ABJECT este ca dvs. sa cunoasteti cererile angajatilor din Sanatate inainte de aparitia de OUG nr. 43 si sa nu le dati curs.

Colegul dvs, ministrul Sanatatii, ne-a dat in judecata si este dreptul domniei sale. Insa va da in judecata toate cadrele medicale care vor renunta sa isi desfasoare activitatea daca nu se iau masurile corespunzatoare?

O sa fie acestia haituiti asa cum se intampla cu Federatia SANITAS si o sa ii acuzati de afiliere politica ? Sau pur si simplu nu conteaza daca pacientii vor fi tratati sau nu in conditii corespunzatoare?

In toate negocierile purtate, folositi expresiile "vom gasi solutii" sau "nu exista banii necesari", iar cadrele medicale trebuie sa mai astepte.

Si nu putem sa omitem expresia dvs. preferata "daca ramanem la guvernare￯" Va intrebam astazi: candidati, domnule ministru ?

Probabil va bazati pe faptul ca nu ne induram sa intoarcem spatele pacientilor nostri. Si da, pacientii au fost, sunt si vor fi prioritatea noastra ! Dar tot pentru ei, vom merge mai departe !

Mergem mai departe pentru ca ne este rusine sa ii tot trimitem sa isi cumpere singuri materialele medicale si tratamentul pentru ca noi nu le putem oferi !

Mergem mai departe pentru ca am ajuns sa ne ingropam colegii din cauza epuizarii fizice la locul de munca !

Mergem mai departe pentru ca singurii care pot dicta actiunile Federatiei sunt MEMBRII SANITAS !

Pentru toate acestea, domnule ministru, Federatia SANITAS va solicita astazi sa va cereti scuze fata de angajatii din sistemul de sanatate si de asistenta sociala si sa va dati DEMISIA ￯ de onoare.

Biroul Operativ al Federatiei SANITAS din Romania