Vremea se va incalzi, mai semnificativ in regiunile vestice, unde valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, informeaza Agentia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Sambata

IN TARA

In cursul zilei cerul va fi temporar noros si numai izolat in sud-estul tarii vor fi ploi slabe sau burnita. Spre seara si noaptea, nebulozitatea se va accentua si va ploua in jumatatea de vest a teritoriului si pe arii mai restranse in rest. In Crisana si Maramures, dar indeosebi in zona de munte aferenta acestor regiuni, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp. Pe crestele montane, la peste 2000 m altitudine, precipitatiile mai pot fi trecator si sub forma de lapovita. Vantul se va intensifica treptat, astfel incat, in a doua parte a intervalului, in vestul si centrul tarii, viteza la rafala va depasi temporar 50 km/h, iar la munte, indeosebi in zona inalta, va sufla cu peste 70...80 km/h.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 6...8 grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei si 15...16 grade in Banat, iar cele minime intre 2 si 11 grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali spre -3...-2 grade. Indeosebi in primele ore ale intervalului, in regiunile sudice, estice si centrale, pe arii restranse se va semnala ceata.

BUCURESTI

Valorile termice vor fi usor mai ridicate decat in intervalul precedent si se vor situa in jurul mediilor multianuale. In primele ore ale zilei va fi nebulozitate joasa sau ceata, apoi cerul va fi variabil, cu innorari temporare spre seara si in cursul noptii. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 11...12 grade, iar minima se va situa in jurul a 4 grade.

Duminica

IN TARA

Vremea va continua sa se incalzeasca, devenind mult mai calda decat ar fi normal la aceasta data, indeosebi in vest si sud-est. Cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii extinse in Maramures si Crisana, precum si in zona montana aferenta, unde si cantitatile de apa vor fi insemnate. In restul teritoriului, innorarile vor fi temporare, iar ploile, in general slabe cantitativ, se vor semnala, local in Banat, Transilvania, Moldova si Oltenia si izolat in celelalte regiuni.

Vantul va continua sa prezinte intensificari la munte si in regiunile vestice, dar temporar si la cote mai reduse si in cele centrale si estice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 grade in nordul Moldovei si 21 de grade in Banat, iar cele minime intre 6 si 16 grade, mai coborate in depresiunile Carpatilor Orientali. Dimineata si noaptea, in Campia Romana, pe arii restranse vor fi conditii de ceata.