Angajatii institutiilor din subordinea ANAF au dat in judecata conducerea ANAF cerand "eliminarea discriminarilor in cazul angajatilor care lucreaza in aceeasi institutie publica", a declarat Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului Functionarilor Publici. Totodata, angajatii ANAF ameninta cu proteste spontane.

Dragos DorosFoto: Captura Digi 24

"Nu este vorba de o majorare ci de o eliminare a discriminarilor pentru angajatii care lucreaza in aceeasi institutie publica si aici vorbim de ANAF si institutiile din subordinea sa", a declarat Sebastian Oprescu.

El a precizat ca a fost demarat demersul legal, apoi suspendat pe perioada discutiilor cu conducerea ANAF si reluat dupa ce negocierile au au dat rezultatele scontate.

"Colegii din teritoriu au decis sa faca actiuni de protest si sa mearga in instanta", a precizat liderul sindical, adaugand ca, avand in vedere decizia instantei in cazul grevei personalului tehnic din spitale, protestele angajatilor ANAF vor avea un caracter spontan.

  • Comunicatul SNFP:

"Membrii Sindicatului National al Functionarilor Publici, SNFP, din cadrul Directiilor Regionale ale Finantelor Publice dau in judecata angajatorii si presedintele ANAF, demers motivat de faptul ca s-a dispus echivalarea pe functii publice similare fara a se tine cont de dispozitiile OUG 43/2016, precum si de interpretarile oficiale date de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, creand astfel un prejudiciu major tuturor angajatilor din structurile teritoriale ale finantelor publice.

Subiectivismul in aplicarea legii, intr-o tara membra UE si condusa, dupa cum ne placea sa spunem pana astazi, de tehnocrati, nu este asumat si agreat de finantisti, punandu-se astfel un mare semn de intrebare asupra obiectivitatii administrarii fiscale.

Facem apel la Prim-ministrul Romaniei, domnul Dacian Ciolos, ca autoritate responsabila in inlaturarea derapajelor de la legea pe care insusi Guvernul a aprobat-o, sa intervina, intr-un moment de maxima tensiune teritoriala, pentru a elimina suspiciunea ca exista o intelegere guvernamentala in aplicarea subiectiva a legilor.

Precizam faptul ca organizatia noastra a negociat la nivelul Ministerului Muncii echivalarea salariilor pe functii publice similare, motiv pentru care ne vedem obligati sa ne folosim de toate mijloacele sindicale in vederea aplicarii actului normativ aprobat de Guvern".