Sase pisici au fost gasite de locatarii unui bloc dintr-un cartier din Galati cu arsuri grave, iar un medic veterinar care le-a tratat spune ca cineva a oparit pisicile, iar Politia cauta faptasii, transmite Mediafax.

Cele sase pisici au fost gasite de locatarii unui bloc din cartierul Siderurgistilor Vest din Galati, iar medicii spun ca ranile ar fi fost produse prin oparire.

Locatara unui bloc din cartierul Siderurgistilor Vest, din Galati, a cerut ajutorul medicilor veterinari, dupa ce a auzit sunetele scoase de animalele ranite si a descoperit ca aveau arsuri grave.

"A venit o doamna cu doua pisici, iar eu am pus diagnosticul de dermatita care ar putea sa fie atribuita ca si cauza unor arsuri de gradul 1 spre 2. Eu le-am facut numai o examinare de medicina legala. Aveau aceleasi leziuni, acesta a fost unul din motivele care intareste suspiciunea de atac, de agresiune, de arsura premeditata. Leziunile erau simetrice, erau identice, pe aceeasi parte a corpului, cu aceeasi suprafata, adancime. E posibil sa fie cineva care a aruncat cu apa fierbinte pe ele. Au inceput sa maltrateze animalele absolut nevinovate. Pisicile erau amarate. Amandoua pisicile maltratate erau extrem de blande, probabil ca, daca este vorba despre un atac asupra lor, acea persoana a beneficiat de aceasta blandete ca sa se poata apropia de ele, sa le atace. Pentru ca de unele pisici nu te poti apropia, acestea erau extrem de blande. Au arsuri pe 25 % din piele, pe suprafata laterala dreapta, adica mult. Le-am tratat. Toata Politia din Galati este in cautarea faptasului", a declarat joi, pentru Mediafax, medicul veterinar Cornel Gingarasu.

La randul sau, presedintele unei organizatii de protectie a animalelor, Corina Grigore, a declarat pentru Mediafax ca va sesiza Politia.

"Am fost la blocul respectiv, am luat doua dintre ele, le-am dus la noi la spital, pentru a le ajuta sa-si revina. Mai sunt doi pisicuti, dar sunt salbatici, nu ne-au lasat sa-i ajutam. Alte doua pisici au fost luate de o doamna. Voi face plangere la Politie, ca sa se declanseze o ancheta. Nu stiu in ce masura s-ar gasi niste martori care sa spuna cine a facut asta. Cam greu, pentru ca oamenii nu sunt prea solidari cu animalele in astfel de situatii, sa se faca dreptate, sa sustina pedepsirea celui care face lucrul acesta. Au fost gasite in spatele unui bloc, sunt vreo sase puiuti acolo, incercam sa gasim solutii pentru adoptie pentru a nu ajunge in aceleasi situatii. Credem ca ori a fost turnata apa fierbinte, ori ulei fierbinte peste ele, asa cum a spus un locatar", a declarat Corina grigore.

Cruzimea fata de animale se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda. Daca fapta este savarsita de doua sau mai multe persoane sau daca animalul se afla in posesia unei persoane responsabile cu ingrijirea, protectia si bunastarea animalelor, cu dresajul sau cu tratarea medicala, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani.