Patronii clubului Colectiv, patroana firmei de artificii si pirotehnistii Marian Moise si Viorel Zaharia, care au montat artificiile in club, vor fi audiati, joi, la Parchetul instantei supreme, in cauza disjunsa din dosarul Colectiv, in care procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de Marian Moise, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala, si au fost dispuse 82 de expertize medico-legale, transmite News.ro.

Potrivit unor surse judiciare, la Parchetul instantei supreme au fost citati, joi, patronii clubului Colectiv - George-Alin Anastasescu, Paul-Catalin Gancea si Costin Mincu - pirotehnistii Marian Moise si Viorel Zaharia Viorel si patroana firmei de artificii, Daniela Ioana Nita.

Conform surselor citate, acestora ar urma sa li se aduca la cunostinta ca au fost dispuse noi expertize medico-legale in acest dosar.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, la Parchetul ICCJ au ajuns George-Alin Anastasescu, Paul-Catalin Gancea.

In 28 octombrie, Parchetul instantei supreme a anuntat ca, in cauza disjunsa din dosarul Colectiv, in care procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de artificierul Marian Moise, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala, au fost audiati 40 de martori si persoane vatamate si au fost dispuse 82 de expertize medico-legale.

Procurorii mentionau ca au dispus inceperea urmaririi penale fata de artificierul Marian Moise, aflat sub control judiciar, pentru ucidere din culpa privind decesul a 64 de persoane si vatamarea corporala din culpa a 112 persoane, precum si pentru nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

In acest caz se fac cercetari si fata de persoanele trimise in judecata prin rechizitoriul din 28 aprilie 2016, pentru vatamare corporala din culpa, fata de alte 92 de persoane vatamate, mai arata anchetatorii.