Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a fost decorata, joi, de ambasadorul Suediei, cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polara, conferit de regele Suediei pentru lupta impotriva coruptiei din Romania, transmite News.ro.

UPDATE 11.40Activitatea DNA "ii nelinisteste pe multi ce se credeau de neatins" iar Suedia este un model de urmat pentru Romania, a declarat Kovesi, la primirea titlului. "Munca noastra in nelinisteste pe multi ce se credeau de neatins si ii deranjeaza pe cei care doreau sa foloseasca institutiile statului in interes personal. Este evident ca inca mai avem provocari de trecut, dar noi vom continua investigatiile", a precizat Laura Codruta Kovesi. (Agerpres)

La Ambasada Suediei a avut loc, joi dimineata, ceremonia de decorare a Laurei Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, care a fost distinsa cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polara de catre regele Suediei pentru "lupta sustinuta si curajoasa impotriva coruptiei din Romania care constituie pasi importanti spre imbunatatirea transparentei si a statului de drept in Romania".

Titlul i-a fost inmanat Laurei Kovesi de catre ambasadorul Suediei la Bucuresti, Anneli Lindahl Kenny, in prezenta ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, precum si a mai multor ambasadori ai unor state din Uniunea Europeana, a reprezentantilor DNA si ai altor institutii si ONG-uri din Romania care lupta impotriva coruptiei.