Guvernul este "clar in favoarea unor salarii decente" in zona administratiei publice si a prevazut o crestere medie de 30% pana in 2021 in proiectul legii unitare a salarizarii in sistemul bugetar aflat in lucru la Ministerul Muncii, a declarat miercuri dimineata ministrul Dragos Pislaru la Antena 3. El a adaugat ca "ceea ce face in acest moment Parlamentul, doua partide de fapt, este iresponsabil."

Dragos PislaruFoto: Agerpres

Potrivit lui Dragos Pislaru, costul total al "pomenilor electorale" este de 9 miliarde de lei, dintre care cele aprobate de Comisia de munca din Parlament inseamna un impact de 4,8 miliarde de lei, costuri aditionale fata de OUG 20 a Guvernului privind salarizarea.

"Nu va fi fezabil. Se fac promisiuni si cei care vor fi pacaliti sunt oamenii, angajatii din administratie", spune Dragos Pislaru.

"Ceea ce face in acest moment Parlamentul, doua partide de fapt, este iresponsabil. In momentul in care ai crestere economica, dar tu renunti la taxe, atunci tu degeaba te uiti la cresterea economica. Partidele acestea, PSD si ALDE, sunt dezlantuite, pana la a obtine cu orice pret voturi. Insulta deminitatea si decenta poporului roman", a incheiat Dragos Pislaru.