Vremea se va incalzi fata de intervalul precedent in toate regiunile, valorile termice urmand a fi in general usor mai ridicate decat cele climatologic specifice aceastei perioade in jumatatea de sud a tarii si apropiate de mediile multianuale in restul teritoriului, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Miercuri

In tara, temperaturile maxime se vor situa intre 8 si 18 grade, cu cele mai ridicate valori in extremitatea de sud-vest, iar cele minime intre 1 si 10 grade.

Cerul va fi variabil, cu unele innorari mai ales in prima parte a zilei in nord si nord-est, unde trecator si pe suprafete mici vor mai fi precipitatii slabe, predominat ninsori in zona de nord a Carpatilor Orientali si ploi in zonele mai joase de relief din Moldova.

Spre seara si in cursul noptii nebulozitatea se va accentua treptat in majoritatea regiunilor, incepand cu cele din partea de vest si nord-vest si va ploua slab in Banat, local in Crisana, Transilvania si Oltenia, pe arii restranse in Muntenia si Moldova, in timp ce la munte local se vor semnala precipitatii mixte.

Vantul va avea intensificari in zona de munte, dar temporar si la cote mai reduse si in vestul si sud-estul tarii. Dimineata vor fi conditii de ceata.

In Bucuresti, valorile termice vor fi usor mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, dar se va innora treptat in cursul noptii. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 14...15 grade, iar cea minima de 4...6 grade.

Joi

Valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta si se vor apropia de cele normale pentru acesta perioada in cea mai mare parte a tarii.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 14 grade, iar minimele intre -5 si 8 grade. In jumatatea sudica a tarii cerul va fi mai mult noros ziua si in prima parte a noptii cand pe arii relativ extinse va ploua slab. Spre dimineata, cerul va deveni variabil spre partial noros.

In restul teritoriului, innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restranse. La munte, local se vor semnala precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, dar temporar si la cote mai reduse si in celelalte zone. Spre sfarsitul noptii, in vest, centru si nord, local se va produce bruma si pe suprafete mici va fi ceata.