Intentia parlamentarilor de a aproba majorari salariale inainte de alegeri reprezinta un act iresponsabil, echivalent cu cumpararea de voturi si cu promisiuni electorale care nu vor putea fi onorate, a declarat, marti, pentru Agerpres, ministrul Muncii, Dragos Pislaru.

"Riscam sa nu intelegem un lucru elementar si anume faptul ca banii acestia sunt bani pe care ii dau toti romanii pentru a putea sa avem o tara guvernata mai bine. Daca tu iei banii acestia si ii dai discretionar, cum iti trece tie prin cap, fara niciun fel de analiza, vei avea niste bani care sunt luati din alta parte, adica drumuri mai putine, spre exemplu", a aratat Pislaru.

El a sustinut ca o astfel de decizie ar crea inechitati pentru celelalte categorii de populatie care nu vor beneficia de aceste sume.

"Iar in momentul in care iti asumi discretionar lucrul acesta, fara sa te intereseze care este impactul pe care il poti crea pe buget si fara sa te intereseze faptul ca, in acest moment, Romania este o tara stabila economic si pentru ca a avut o politica precauta de cheltuire a banului public, atunci inseamna ca esti iresponsabil. Acesta este cuvantul: iresponsabil", a acuzat ministrul

"Eu am crezut totusi ca in Romania anului 2016 suntem un pic mai evoluati. Nu ma asteptam ca toti sa fie sfinti in campania electorala, nu am ajuns la acest grad de poezie, dar ma asteptam la un pic de decenta. Dar nu s-a invatat nimic, nimic. Acestea sunt galetile, sunt puii, este exact acelasi lucru la o alta scara. Este cumparare de voturi in prag de alegeri, prin niste dealuri pe care tu aproape ca stii sigur ca nu poti sa le livrezi", a mai spus Pislaru.