Premierul Dacian Ciolos a declarat marti, referitor la acuzatiile potrivit carora Guvernul ar fi controlat de omul de afaceri George Soros, ca nu prea are 'energie si timp' ca sa combata 'astfel de prostii', potrivit Agerpres.

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

Potrivit lui Ciolos, Soros a finantat si organizatii neguvernamentale apropiate de PSD si de alte partide.

'Soros, din cate stiu si eu, din spatiul public, e o persoana care si-a facut averea inclusiv din speculatii pe bursa sau speculatii financiare, care a finantat anumite organizatii neguvernamentale in mai multe tari din Europa de Est si inclusiv organizatii neguvernamentale (...) care lucreaza cu PSD sau apropiate de PSD sau (...) de alte partide', a mai spus Ciolos.

Ciolos a spus ca a adus in Guvern anumiti reprezentati ai societatii civile care nu erau sub controlul unor partide politice si s-a incercat sa se puna 'o conotatie negativa' prin asocierea acestora cu Soros.

'Organizatii neguvernamentale egal sustinere Soros, deci Guvernul acesta e controlat de Soros sau e controlat din afara. S-a spus chiar ca e (...) controlat de Comisia Europeana sau de mai stiu eu cine, pentru ca oamenii acestia au venit si au decis sa lucreze aici. Nu prea am (...) energie si timp ca sa combat astfel de prostii din punctul meu de vedere. Eu prefer sa-mi concentrez impreuna cu Guvernul energia ca sa dovedim ca putem face anumite schimbari de care tara asta are nevoie, ca putem sa lucram in mod transparent, in mod onest, in mod deschis, sa lucram in mod predictibil si ca nu doar declaram ca vrem schimbare, ci chiar facem schimbare', a afirmat Ciolos la Adevarul Live.

Dacian Ciolos a sustinut ca se incearca sa se creeze 'o conotatie negativa' fata de anumiti termeni, printre care si 'tehnocrat'.

'Se incearca intr-o parte a mass-media din Romania sa se creeze o anumita conotatie negativa vizavi de anumiti termeni, care sa fie legati de Guvern. La fel (...) si cu 'guvern tehnocrat'', a mai afirmat Ciolos.

El a precizat ca actualul Executiv a incercat sa ia masuri inclusiv de schimbare a unor persoane care nu performau, spre deosebire de un guvern politic, 'unde s-a incercat, in general, sa se protejeze anumite personaje politice, chiar daca aveau probleme cu justitia sau nu performau'.

'S-a tot repetat legat de tehnocrat ca 'tehnocrat egal incompetent', fara sa se explice de ce si de unde vin aceste lucruri, pentru a dat aceasta conotatie negativa asupra Guvernului, un guvern care a incercat sa ia masuri inclusiv de schimbare a unor persoane care nu performau, atunci cand era necesar (...) Eu am decis ca, atunci cand sunt probleme, mai degraba sa aduc pe altcineva decat sa persistam in lipsa de performanta, dar s-a speculat pe acest lucru punandu-se termenul 'tehnocrat egal incompetent'', a mai declarat Ciolos la Adevarul Live.