Premierul Dacian Ciolos a afirmat, marti, ca Romania intentioneaza sa devina, din beneficiar, un furnizor de asistenta si expertiza in regiune, iar obiectivul este sa "lase carjele" care au ajutat-o in ultimii 25 de ani, dar a precizat ca tara noastra se va baza in continuare pe sprijin si "sfaturi" de la parteneri precum Banca Mondiala, transmite News.ro.

Ciolos a afirmat ca Romania trebuie sa isi creasca capacitatea interna de reforma a administratiei publice si sa reduca treptat "dependenta de asistenta tehnica si de exepertiza externa".

"Cu siguranta Romania va avea nevoie si in continuare de asistenta, de expertiza externa, dar e important ca ea sa insoteasca procesul de evolutie, de dezoltare a Romaniei, si nu sa inlocuiasca capacitati de expertiza, de abordare vizionare, care trebuie internalizate in administratia publica. Avem nevoie sa lasam carja deoparte si sa incepem sa mergem singuri", a explicat Ciolos, prezent la evenimentul de aniversare a 25 de ani de relatii intre Banca Mondiala si Romania.

Seful Executivului a precizat ca Romania va dori in continuare "sfaturi si schimburi de experienta si bune pratici" de la institutiile internationale si de la parteneri, dar trebuie sa renunte la dependenta de ele.

"Aici avem nevoie de sprijinul, de expertiza, de experienta Bancii Mondiale pentru a ne ajuta sa facem in asa fel incat asistenta tehnica furnizata de Banca Mondiala sa vina in complementaritate cu dezvoltarea unei capacitati interne a Romaniei", a spus el.