Politistii din cadrul Garzii de Coasta au depistat, in apropierea frontierei de stat, in zona lacului Bugeac, 14 cetateni irakieni care intentionau sa intre ilegal in Romania din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, informeaza Politia de Frontiera.

Grup de irakieni care voia sa intre ilegal in RomaniaFoto: Politia de Frontiera

In data de 31.10.2016, in jurul orei 22.30, in cadrul unei actiuni de cooperare cu lucratori din cadrul Serviciului pentru Imigrari Constanta, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta - Sectorul P.F. Ostrov au observat, in apropierea frontierei de stat, in zona lacului Bugeac, un grup de 14 persoane care se deplasa pe jos, la frontiera verde, dinspre R. Bulgaria spre Romania.

Politistii de frontiera au retinut grupul format din 14 persoane, 8 adulti si 6 copii, cu varste cuprinse intre 2 si 36 ani, care ulterior a fost condus la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetari.

In cadrul primelor cercetari, persoanele in cauza au declarat ca sunt cetateni irakieni si intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

La finalizarea verificarilor specifice, vor fi intreprinse demersurile necesare pentru punerea in aplicare a protocolului roman-bulgar, in vederea predarii cetatenilor irakieni catre autoritatile bulgare, pentru continuarea cercetarilor si luarea masurilor legale.