Metrorex a suplimentat numarul de trenuri in circulatie la orele de varf, intre 07:00 si 09:00 si intre 17:00 si 19:00, cu cate doua trenuri pe magistralele 1 si 3 si cu un tren pe magistrala 2, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, pe magistrala 2 circula 22 de trenuri (1 tren suplimentar) la un interval de 3 minute, maximul posibil, din punct de vedere tehnic, in prezent, arata un comunicat al companiei.

Pe magistrala 1 circula 21 de trenuri (2 trenuri suplimentare), iar pe magistrala 3 circula 15 trenuri (2 trenuri suplimentare).

La orele de varf, atat pe magistrala 1 cat si pe magistrala 3 se circula la un interval de 3 minute intre Nicolae Grigorescu si Eroilor si de 6 minute pe restul distantei.

De la 1 decembrie vor intra in vigoare noi grafice de circulatie a trenurilor de metrou pe magistralele 1 si 3, pentru diminuarea intervalelor de circulatie, astfel: 2 minute intre Nicolae Grigorescu si Eroilor si 5 minute pe restul distantei.

Compania va lua masuri si pentru indrumarea calatorilor cu privire la alegerea traseelor optime de acces si transport, catre zonele de peron cu incarcare redusa, dar si pentru limitarea accesului in statii in situatii de supraaglomerare sau de urgenta.

Masurile au fost adoptate ca urmare a aglomeratiei repetate si a evenimentelor petrecute in ultima perioada, in special pe magistrala 2 de metrou.