Contele Dracula a fost gazda, luni seara, pentru aproximativ 100 de turisti, dintre care 45 straini, care au venit sa petreaca alaturi de celebrul vampir noaptea de Halloween, la castelul sau din Pasul Tihuta, anunta Agerpres.

Americani, alaturi de suedezi, nemti si cehul Pavel Bucek, cel care a scris o continuare a romanului "Dracula" si lucreaza in prezent la inca o carte pe aceeasi tema, au ales sa vina in judetul Bistrita-Nasaud pentru a simti atmosfera de Halloween la Dracula acasa.

Gazdele au avut grija sa redea atmosfera din romanul lui Bram Stoker si i-au intampinat pe turistii cu torte si un foc de tabara, pe ritmuri de muzica populara, dupa care i-au servit cu cate un pahar de tuica si cu frigarui - numai bune pentru a face fata temperaturii de minus 2 grade Celsius si fulgilor de nea.

Invitatii au venit costumati divers - de la vampiri si vampirite, la varcolaci, ingeri cu aripi negre, monstrul lui Frankenstein sau calugari.

Managerul hotelului-castel, Anamaria Muscar, le-a promis tuturor participantilor la petrecerea de Halloween multe... palpitatii.

"Toti oaspetii vor avea palpitatii in aceasta seara. Vor incepe cu batai de inima la piesa de teatru "Visul lui Dracula", vor continua la Balul draculistilor, unde vor avea parte de surprize picante, si cele mai multe palpitatii le vor avea in cavoul contelui Dracula", a spus ea.

Piesa de teatru a acompaniat cina oferita oaspetilor, care au avut in meniu "aripi de liliac" si "coaste de drac" la gratar, stropite cu mult vin rosu.

La miezul noptii, petrecaretii au fost invitati la subsolul castelului, in cavoul lui Dracula, pentru a simti indeaproape prezenta contelui.

Hotelul-castel din Pasul Tihuta, ce poarta numele celui mai cunoscut vampir, a fost construit in anii '80 de catre autoritatile din judetul Bistrita-Nasaud pe baza indicatiilor din romanul "Dracula" legate de amplasamentul castelului contelui.

Imobilul este realizat in stilul unei case medievale, este situat la o altitudine de peste 1.200 metri si atrage an de an turisti din tara si strainatate, fermecati nu doar de legenda lui Dracula, ci si de peisajul oferit de aceasta trecatoare din Muntii Bargaului.