Consiliul Profesoral al Colegiului Tehnic "Alexe Marin" din Slatina a decis, luni, ca mai multor elevi sa le fie scazute notele la purtare si sa fie monitorizati, dupa ce pe retelele de socializare a aparut un film in care un adolescent este inchis intr-un dulap, i se scrie pe frunte cu un pix si este lovit cu un scaun, informeaza un comunicat de presa al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Olt, potrivit Agerpres.

Licean batut in OltFoto: Captura YouTube

Potrivit sefei Inspectoratului Scolar Judetean Olt, Felicia Man, institutia a inceput luni dimineata un control la Colegiul Tehnic "Alexe Marin", iar din primele informatii incidentul s-ar fi petrecut la atelierul colegiului.

"Din primele informatii am aflat ca incidentul s-a petrecut la atelierul Colegiului, sunt implicati elevi de clasa a X-a care au considerat ca astfel se joaca, ca fac glume", a spus Felicia Man.

Conform comunicatului, pe 27 septembrie patru elevi "au simulat o bataie" si un alt coleg filma. Inregistrarea a fost postata pe o retea de socializare, mai intai pe grupul clasei si ulterior a fost preluata si difuzata de un post de televiziune.

Consiliul profesoral al Colegiului a hotarat ca trei elevi sa aiba nota la purtare scazuta la 3 (trei); - 2 elevi cu nota la purtare scazuta la 4 (patru); - 6 elevi cu nota la purtare scazuta la 9 (noua), se mai arata in comunicat. Concluzia cadrelor didactice este ca informatia a fost prezentata tendentios, fara a se tine seama de informarea din minimum trei surse. Totodata, exista suspiciuni de trucare a sunetului, adauga sursa citata.