Copiii care au ars in urma incendiului de la clubul Colectiv au murit nu numai din cauza coruptiei, ci a incompetentei, a afirmat, luni, vicepremierul Vasile Dincu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ieri am comemorat drama de la Colectiv si suntem foarte buni meseriasi in a face ritualuri de inmormantare sau de jelanie. Insa, acesti copii ai nostri care au ars acolo au ars (...) nu numai datorita coruptiei, ci datorita incompetentei. Pe acolo n-a trecut niciodata un urbanist care sa vada ca (...) nu era un loc unde se poate desfasura un asemenea concert. Nu s-au proiectat in orasele noastre zone pentru asemenea tipuri de concerte, zone functionale (...) pentru asemenea tipuri de concerte", a afirmat Dincu la forumul "Parteneriate pentru dezvoltarea Romaniei: Potentialul strategic al retelei de parcuri, cladiri si terenuri industriale", organizat la Bucuresti.

Totodata, vicepremierul Dincu a precizat ca este foarte important sa fie rezolvate cateva lucruri care, "dincolo de coruptie, pot sa ucida in Romania". In acest context, Dincu a dat exemplu "egoismul profesional".

"N-o sa putem face dezvoltarea Romaniei daca ne luptam numai pentru drept de semnatura, numai pentru licenta si pentru ca sa inchidem un domeniu, in loc sa il deschidem. In urbanism ar trebui sa lucreze ( ...) sociologi, psihologi, geografi, economisti, cu totii sa lucreze la proiecte si la planuri, altfel avem numai proiecte de finantare. Noi vorbim numai despre bani, dar nu vorbim despre planuri", a mai afirmat Dincu.