Viitorul Spital Regional de Urgente din Iasi va fi amplasat in cartierul Moara de Vant, a declarat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Mihai Chirica, transmite Agerpres.

Edilul iesean a declarat ca recent a avut o intrevedere cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, cu reprezentanti ai Autoritatii Aeronautice Romane si pentru a stabili locatia viitorului Spital Regional de Urgente Iasi.

Conform acestuia, decizia a fost ca unitatea medicala sa fie construita pe o suprafata de teren de 12 hectare din cartierul Moara de Vant, care este situata la peste doi kilometri de aeroport, iar accesul rutier atat pentru pacientii din judetele din nordul Moldovei, cat si din sud se va face prin bulevardul C.A. Rosetti.

"E terenul care va permite constructii care pot varia de la 30 la 50 de metri inaltime. Acolo am prefigurat si o legatura rutiera care duce la C.A. Rosetti. Sunt aproximativ 23 de hectare, din care Ministerul Sanatatii doreste intre 10 si 12 hectare", a spus primarul Mihai Chirica.

Pe restul suprafetei terenului, sustine edilul, vor fi dezvoltate alte proiecte conexe, precum un campus pentru personalul medical si medicii rezidenti, dar si alte proiecte privind comunitatea.

"Mai avem solicitari din partea Mitropoliei pentru un campus, dar si din partea celor de la Colegiul Wurmbrand. Noi, la randul nostru, am discutat cu cei de la Universitatea Al.I.Cuza si Universitatea Tehnica Gh. Asachi privind infiintarea unui campus IT", a explicat Mihai Chirica.

Potrivit primarului, la Spitalul Regional de Urgente vor lucra aproximativ 2.500 de cadre medicale, iar unitatea medicala va fi realizata dupa un proiect suedez si va fi structurata pe trei module a caror inaltime variaza intre patru si sase etaje.

Lucrarile, sustine primarul Mihai Chirica, vor incepe dupa ce Guvernul va emite o hotarare in acest sens, investitia fiind estimata la aproximativ 200 de milioane de euro, cu fonduri de la Comisia Europeana, iar constructia este estimata sa dureze 36 de luni.