Peste 5.000 de persoane au participat, duminica, in Capitala, la un mars al tacerii in memoria victimelor incendiului produs in urma cu un an in clubul Colectiv. Dupa ce s-au adunat in Piata Universitatii, manifestantii au pornit intr-un mars tacut spre clubul Colectiv, iar apoi, la locul tragediei, ei au aprins lumanari si au depus flori.

Mars al tacerii pentru victimele din ColectivFoto: Sebastian Rotaru

UPDATE 16.10 In fata clubului Colectiv au mai ramas cateva sute de persoane, familii si prieteni ale victimelor

UPDATE 15.35 Oamenii depun flori si lumanari la monumentul dedicat victimelor ce a fost dezvelit in cursul diminetii

Si salvatorii au depus lumanari

UPDATE 15.05 Coloana de manifestanti a ajuns la clubul Colectiv. Oamenii aprind lumanari

UPDATE 14.55 Numarul persoanelor prinse in mars depaseste 5.000. Oamenii marsaluiesc in tacere, cu flori si lumanari in maini.

UPDATE 14.30 Peste 4.000 de persoane participa la marsul dedicat victimelor din Colectiv

UPDATE 14.10 S-a plecat in mars spre clubul Colectiv

UPDATE 13.40: Aproape 2.000 de persoane s-au adunat pentru mars. Printre acestea, apropiati ai victimelor, dar si supravietuitori

Sute de persoane s-au strans duminica, in Piata Universitatii din Capitala, pentru a participa la un mars al tacerii dedicat victimelor incendiului din clubul Colectiv, la un an de la tragedie. Marsul, la care sunt asteptate cateva mii de persoane, este programat sa inceapa in jurul orei 14.00, cand participantii vor porni spre locul tragediei, pe traseul Piata Universitatii - Piata Unirii - Aleea Dealul Mitropoliei - Pod Serban-Voda - Splai Unirii - Bulevardul Marasesti - Strada Bucur - Piata Bucur - Clubul Colectiv.

Programul evenimentului este urmatorul:

- adunarea participantilor intre orele 13.00 - 14.00 in Piata Universitatii (zona statuilor - platoul de deasupra parcarii subterane);

- mars comemorativ intre orele 14.00 - 15.00, pe traseul: Piata Universitatii - Bd. I.C. Bratianu pana la intersectia cu Str. Coltei pe banda I - Bd. I.C. Bratianu de la intersectia cu Str. Coltei pana in Piata Unirii pe banda III - in continuare, participantii se vor deplasa pe banda I pe Str. Halelor pana la intersectia cu Splaiul Independentei - Aleea Dealul Mitropoliei - Pod Serban-Voda - Splai Unirii - Bd. Marasesti - Str. Bucur - Piata Bucur - Clubul Colectiv.

Brigada Rutiera Bucuresti solicita soferilor sa evite deplasarea in zona, sa circule cu maxima atentie, sa foloseasca rutele ocolitoare si sa respecte semnalele politistilor rutieri aflati in trafic, pentru devierea acestuia.

***

Pe 30 octombrie 2015, formatia rock Goodbye to Gravity isi lansa cel de-a doilea album, "Mantras of War", printr-un concert in Colectiv. In urma incendiului care a izbucnit in clubul bucurestean si-au pierdut viata patru dintre cei cinci membri ai trupei, alaturi de jurnalisti si fani. In afara celor 64 de tineri decedati, peste 160 de oameni au fost raniti in incendiu.