Patriarhul Daniel si mai multi ierarhi, membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, s-au rugat, sambata, pentru victimele incendiului din clubul Colectiv, anunta Patriarhia Romana, cu o zi inainte de implinirea unui an de la tragedie.

Patriarhul DanielFoto: basilica.ro

Slujba Parastasului a avut loc in salonul Sfintilor Romani din Resedinta Patriarhala si a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop vicar patriarhal, arata Patriarhia, potrivit News.ro.

Reprezentantii institutiei precizeaza ca, in cadrul slujbei, au fost pomeniti nominal toti cei decedati in urma incendiului.

"In data de 30 octombrie 2015, in urma unui puternic incendiu ce a avut la clubul Colectiv din Capitala, 64 de persoane si-au pierdut viata, iar alte peste 100 de persoane au fost grav ranite. Imediat dupa tragicul eveniment, Biserica Ortodoxa Romana s-a implicat in ajutorarea victimelor din clubul Colectiv, precum si a familiilor acestora", arata Patriarhia.

In primele zile de dupa incendiul din Colectiv, Biserica Ortodoxa Romana a fost acuzata ca niciun preot nu a venit sa se roage pentru victime, in conditiile in care locul tragediei devenise loc de pelerinaj pentru mii de oameni.