In dosarul disjuns din "Colectiv" au fost dispuse 82 de expertize medico-legale, fiind ridicate sute de noi inscrisuri cu caracter medical de la unitati sanitare din Romania si strainatate, informeaza Parchetul General, intr-un comunicat transmis vineri si citat de Agerpres.

Urmele incendiului din Club ColectivFoto: Hotnews

Parchetul General a facut precizari in legatura cu stadiul cercetarilor in dosarul disjuns din dosarul denumit generic "Colectiv" (in care au fost trimisi in judecata patronii clubului).

Procurorii sustin ca in dosarul disjuns a fost inceputa urmarirea penala fata de Moise Marian, unul dintre cei doi pirotehnisti care au montat artificiile in clubul Colectiv, sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa privind decesul a 64 de persoane si vatamarea corporala din culpa a 112 persoane, precum si pentru nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

In cauza se efectueaza cercetari si fata de persoanele trimise in judecata prin rechizitoriul din 28 aprilie 2016 (n.r. - cei trei patroni ai clubului - Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu) sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa fata de alte 92 de persoane.

Parchetul sustine ca sunt efectuate acte de urmarire penala cu referire la toate faptele sesizate in cauza.

"De asemenea, precizam ca, pana in prezent, au fost audiati 40 de martori si persoane vatamate si au fost identificate si ridicate sute de noi inscrisuri cu caracter medical de la unitati sanitare din Romania si strainatate. Au fost dispuse 82 de expertize medico-legale, fiind ridicate si alte inscrisuri de la autoritati ori institutii din tara. Precizam ca potrivit actelor medico - legale intocmite initial in cauza, medicii legisti din cadrul Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici" au apreciat ca este necesara reexaminarea mai multor persoane vatamate la interval de 6 luni si 1 an, in vederea stabilirii prejudiciului estetic sau a infirmitatii, pana in prezent unele dintre persoanele vatamate fiind in cursul tratamentului atat in tara, cat si in strainatate", se arata in comunicatul Parchetului General.

In legatura cu dosarul trimis in instanta, in care sunt judecati Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, Parchetul sustine ca a reprezentat una dintre cele mai complexe cauze solutionate de procurori, la activitatea de cercetare penala participand in jur de 100 de politisti, sub supravegherea a trei procurori de caz.

De asemenea, in cauza au fost audiate in calitate de martori 174 de persoane, iar pana la emiterea rechizitoriului peste 100 de persoane fizice, 11 unitati spitalicesti si alte 5 institutii s-au constituit parti civile.