Trei cetateni afgani, care incercau sa intre ilegal in tara ascunsi intr-un camion cu generatoare electrice, au fost prinsi de politistii de frontiera Ostrov din judetul Constanta, fiind predati autoritatilor bulgare, transmite Mediafax.

Potrivit Garzii de Coasta, in PTF Ostrov s-a prezentat, joi seara, pentru a intra in tara, un barbat in varsta de 39 de ani, cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, aflat la volanul unui autocamion inmatriculat in Romania.

Camionul transporta, conform documentelor de insotire a marfii, generatoare electrice din Turcia, cu destinatia Rusia.

In timpul verificarii mijlocului de transport, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a folosit si aparatul pentru detectarea batailor inimii, acesta indicand prezenta unor persoane in interior.

Astfel, s-a efectuat un control amanuntit asupra camionului, trei barbati fiind descoperiti ascunsi in generatoarele aflate in compartimentul marfa al semiremorcii.

Barbatii nu aveau documente de identitate asupra lor si au declarat ca sunt din Afganistan si intentionau sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen.

La randul lui, soferul autocamionului a declarat ca nu avea cunostinta de prezenta celor trei persoane in semiremorca.

Conform protocolului romano - bulgar, afganii, soferul si insotitorul acestuia, precum si mijlocul de transport, au fost predati catre autoritatile de frontiera bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.