Unsprezece copii, cu varste intre 6 si 14 ani, din judetul Braila au ajuns, joi seara, la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce au mancat la hramul unei biserici, la eveniment participand, in total, peste o suta de copii si zeci de adulti. DSP Braila a deschis o ancheta in acest caz, transmite News.ro.

Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Braila, Gabriel Ciochina, a declarat ca unsprezece copii, cu varste intre 6 si 14 ani, din localitatea Marasu au fost adusi cu ambulantele la Spitalul Judetean, ei avand dureri de burta si varsaturi.

In urma evaluarilor medicale, copiii au fost internati in Sectia de Boli Infectioase.

￯Copiii aveau forme usoare si foarte usoare, dar s-a decis sa fie internati. Ulterior, la orele serii, pentru ca unii dintre ei aveau rude in orasul Braila au fost externati, cu recomandarea de a fi tinuti sub supraveghere.

Ei au participat, joi, la hramul unei biserici, unde au mancat numeroase alimennte si preparate: sarmalute, branzeturi, salam￯, a spus Ciochina.

El a precizat ca o echipa a DSP va merge, vineri, in Insula Mare a Brailei, unde se afla biserica la care au mancat copiii, pentru o ancheta. La hramul bisericii au participat peste o suta de copii, dar si alte cateva zeci de adulti.