Ambasadorul Ion Jinga, numit co-presedinte al Procesului de negocieri interguvernamentale privind reforma Consiliului de Securitate al ONU

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 27 octombrie 2016, 20:00 Actualitate | Esenţial

Ion Jinga
Foto: Agerpres
Ambasadorul Ion Jinga, Reprezentantul Permanent al Romaniei la ONU,  a fost desemnat joi in functia de co-presedinte al Procesului de negocieri interguvernamentale privind reforma Consiliului de Securitate, informeaza Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa ONU intr-un comunicat de presa.

Presedintele Adunarii Generale a ONU, Peter Thomson, a anuntat joi numirea lui Ion Jinga, in functia de co-presedinte al Procesului de negocieri interguvernamentale privind reforma Consiliului de Securitate (Co-Chair of the Intergovernmental Negotiations on the Security Council Reform - IGN), pe perioada celei de-a 71-a sesiuni a ONU (2016 - 2017).

Cel de-al doilea co-presedinte numit este Reprezentantul Permanent al Tunisiei la ONU.

Co-presedintii procesului de negociere privind reforma Consiliului de Securitate sunt numiti in calitatea lor personala, se precizeaza in comunicatul de presa.

"Alegerea nu se supune principiului rotatiei geografice, ci se face pe baza evaluarii capacitatii acestora de a construi consensul in cadrul negocierilor", noteaza Misiunea Permanenta a Romaniei la ONU, adaugand ca "decizia se ia dupa consultarea celor mai importanti actori statali la ONU, precum si a principalelor grupuri de tari implicate activ in acest proces."

Cei doi co-presedinti ai IGN vor conduce negocierile privind reforma Consiliului de Securitate, incercand sa identifice solutii care sa permita avansarea procesului. Mandatul lor dureaza pana la incheierea celei de-a 71-a sesiuni a Adunarii Generale (septembrie 2017). La negocieri participa toate cele 193 state membre ale ONU.

Este pentru prima data cand un diplomat roman este numit in aceasta pozitie.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

857 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    NEGOCIERI (Vineri, 28 octombrie 2016, 9:48)

    scridon radu-lucian [utilizator]

    Tragediile cu care se confrunta mapamondul in ultimii 15 ani ,in special, impun o schimbare majora in abordarea si rezolvarea problemelor dificile, de catre organismele internationale. Practic ,zilnic, asistam la actiuni desfasurate de catre state si organizatii care evita orice rezolvare prin intermediul O.N.U.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri