Un numar de 14 perchezitii au loc miercuri dimineata la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) precum si la Prefectura si la Primaria Giurgiu intr-un dosar in care sunt investigate fapte de abuz in serviciu, transmite Digi24.

Subprefectul de Giurgiu, Laurentiu Tintea, si directorul Directiei de Taxe si Impozite Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, sunt vizati de perchezitiile organizate de politistii care verifica felul in care au incheiat cu reprezentantii unor societati comerciale un protocol avand ca obiect incasarea on-line a contravalorii amenzilor, banii nefiind virati catre autoritatea locala, scrie news.ro.

Perchezitii sunt organizate si la sediul central al CNADNR. Prejudiciul estimat este de 2,27 milioane de lei, arata Politia Romana. Platforma, care era administrata de firma Risc Consulting, nu era acreditata si autorizata de catre institutiile abilitate pentru desfasurarea acestei activitati, arata Politia Romana.

"In perioada iunie 2015-iulie 2016, au fost incasati peste 2.270.000 de lei, reprezentand contravaloarea amenzilor de circulatie achitate on-line, fiind vatamate drepturile si interesele unitatilor administrativ-teritoriale locale corespunzatoare domiciliului contravenientului sau locului de incasare, conform prevederilor legale in vigoare", arata Politia Romana.

La ora transmiterii acestei stiri sunt in desfasurare 14 perchezitii in Bucuresti si in judetele Cluj si Giurgiu, la sediul unor institutii si societati comerciale, la locuintele persoanelor implicate in savarsirea infractiunii de "uzurparea functiei, cu consecinte deosebit de grave" si la sediul central al CNADNR de unde vor fi ridicate documente.

Printre cei vizati de perchezitii se numara subprefectul de Giurgiu, Laurentiu Tintea si directorul Directiei de Impozite si Taxe Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, arata surse din cadrul anchetei.

Ancheta este facuta de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana.