Temperatura aerului va marca o scadere in toate regiunile, mai accentuata la valorile diurne si cu precadere in partea de vest si nord-vest a tarii, astfel ca temperaturile maxime vor caracteriza o vreme rece pentru aceasta data, chiar deosebit de rece in Moldova, informeaza Mediafax citand ANM.

Miercuri

In tara

In schimb, minimele termice se vor situa in cea mai mare parte a teritoriului usor peste cele specifice perioadei. In prima parte a zilei cerul va fi noros si va ploua in majoritatea regiunilor, dar incepand din orele amiezii aria precipitatiilor se va retrage treptat catre partea de est a tarii si cerul se va degaja treptat in vest si nord-vest. Noaptea, innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala in Moldova, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, local la munte si pe arii restranse in Transilvania si Oltenia. Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp si pe spatii mici 20...25 l/mp, indeosebi in zona montana, precum si est, sud-est si centru.

Mai ales in a doua parte a intervalului, in Carpatii Orientali si la altitudini mari in Carpatii Meridionali vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, precum si in Moldova, Dobrogea si Baragan in cursul noptii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 14 grade, cu cele mai coborate valori in nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa intre 1 si 10 grade. Spre sfarsitul intervalului, izolat va fi ceata.

Bucuresti

Mai ales ziua, vremea va fi inchisa si rece, temporar va ploua, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 9...10 grade, iar cea minima de 7...8 grade.

Joi

In tara

Vremea va fi rece pentru aceasta data, chiar deosebit de rece local in regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 5 si 13 grade, iar cele minime intre -4 grade si 8 grade. Cerul va fi mai mult noros in partea de sud-vest, unde mai ales ziua, local va ploua in general slab cantitativ. In restul tarii innorarile vor fi temporare, iar ploile izolate.

La munte, cu precadere in Carpatii Meridionali vor fi precipitatii indeosebi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, dar si in partea de sud-est a teritoriului in cursul zilei. Pe arii restranse in nord si centru si izolat in rest se va semnala bruma, iar pe spatii mici in zonele joase de relief va fi ceata.