Serviciul Roman de Informatii "respinge cu fermitate afirmatiile aparute in spatiul public referitoare la implicarea conducerii SRI in dosarul Black Cube", se arata intr-un comunicat al institutiei. "Mentionam ca niciodata, in nicio situatie si in niciun context directorul SRI nu a discutat direct sau indirect cu persoanele cercetate de procurori in acest dosar", se mai precizeaza in comunicat. Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a dezmintit vinerea trecuta, dupa un material pe aceasta tema publicat de Stiripesurse.ro, orice implicare a sa si a SRI in operatiunea Black Cube.

Redam integral comunicatul SRI:

In legatura cu speculatiile aparute in spatiul public in care numele directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, este mentionat de catre persoane fata de care se efectueaza urmarirea penala, Serviciul Roman de Informatii face urmatoarele precizari.

Serviciul Roman de Informatii nu comenteaza pe marginea unor dosare penale aflate in lucru.

Serviciul Roman de Informatii respinge cu fermitate afirmatiile aparute in spatiul public referitoare la implicarea conducerii SRI in dosarul Black Cube.

Mentionam ca niciodata, in nicio situatie si in niciun context directorul SRI nu a discutat direct sau indirect cu persoanele cercetate de procurori in acest dosar.

De altfel, SRI a contribuit determinant, cu aprobarea directorului si potrivit competentelor legale, la furnizarea de informatii relevante care au condus la inceperea urmaririi penale in acest caz.

Ziarul Evenimentul Zilei a prezentat luni depozitia data procurorilor DIICOT de care directorul general Black Cube, Dan Zorella, depozitie luata in urma activarii unei comisii rogatorii. In depozitia datata 27 iunie, Dan Zorella a sustinut ca Dan Dragomir, fostul ofiter SRI anchetat la randul sau de DNA intr-un dosar de coruptie, i-ar fi spus ca operatiunea de spionare a sefei DNA ar fi fost declansata cu girul sefului SRI, Eduard Hellvig, iar informatia ar fi fost confirmata de fostul sef al Mossad, Meir Dagan. Dragomir este cercetat penal de DNA pentru coruptie si a fost dat afara din SRI, iar Dagan a murit.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a dezmintit vineri, cand Stiripesurse.ro publicase doar un fragment din depozitie, orice implicare a sa si a SRI in operatiunea Black Cube.