Educatoarea din judetul Vrancea care a fost filmata in timp ce lovea si jignea doi copii a fost suspendata din functie, aceasta urmand sa dea declaratii in comisia de disciplina reunita in scoala in cazul ei, anunta News.ro. Directorul scolii din Vrancioaia, Nicusor Caloianu, a declarat ca educatoarea Mihaela Ciornea este suspendata, de marti, in locul sau fiind delegat un alt cadru didactic.

"Incepand de astazi, voi asigura ordinea si disciplina prin alt cadru didactic, un coleg din invatamantul primar. Comisia de disciplina si-a intrat in drepturi, cazul este sub observatie si vom vedea ce concluzii se vor trage. Examenul psihologic in cazul educatoarei Ciornea a avut loc, iar avizul este . Doamna educatoare si-a asumat responsabilitatea pentru ce a facut, a spus ca a avut o iesire", a declarat directorul scolii din Vrancea in subordinea careia se afla gradinita unde a fost filmat incidentul.

Comisia de disciplina care va dezbate cazul educatoarei se va intruni miercuri, ea urmand sa dea declaratii atat in scris cat si verbal, iar apoi va fi luata o decizie in ceea ce o priveste.

Luni, mai multi specialisti de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au mers la scoala din Vrancea si au discutat cu parintii copiilor din clasa educatoarei, dar si cu aceasta.

In urma intalnirilor, s-a decis ca parintii si copiii sa fie consiliati psihologic, iar in ceea ce o priveste pe educatoare, reprezentantii DGASPC au recomandat ca aceasta sa fie suspendata.

"S-a solicitat si recomandarea noastra este ca aceasta doamna sa nu se mai prezinte la ore. Vom efectua in continuare cercetari si in functie de cele rezultate s-ar putea cere urmarirea penala, insa, asta e in functie de constatarile pe care le vom face", declara luni purtatorul de cuvant al DGASPC Vrancea, Adina Lascan.

Filmarea cu educatoarea Mihaela Ciornea agresand fizic si psihic doi baietei, pe care-i bruscheaza, ii injura, ii jigneste si ii loveste in mod repetat in cap si peste fata, a fost postata si pe Youtube. Inregistrarea ar fi fost realizata in cursul saptamanii trecute, in timp ce mama unui copil se afla in clasa, cu permisiunea educatoarei.

Femeia i-a cerut cadrului didactic acceptul de a asista la o parte din programul de la gradinita si a filmat cu telefonul mobil momentul in care educatoarea s-a enervat si a inceput sa tipe, dar si sa loveasca doi copii care s-au ridicat din banca fara permisiunea cadrului didactic.

"Nesimtitule, stai dracului intr-un loc, dar-ar naiba-n creierii tai, tu nu esti sanatos la cap, astia trebuie sa-mi dea spor de nebuneala, de maxima nebuneala", se aude educatoarea in filmare, tipand la unul dintre copii.

Ulterior, femeia loveste peste fata un copil, in timp ce pe altul il trage de urechi si il loveste in cap: "Impielitatule, Doamne, ce fac eu cu astia, ca nu rezist. Tu mai nebun decat esti nu ai cum sa te faci. Maine nu te primesc, te bat, te dezbrac si te dau afara, poate sa ma ia Politia in secunda doi", ii spune educatoarea altui copil.

Filmarea continua cu momentul in care educatoarea loveste in cap un baiat, in mod repetat si cu putere, ulterior tragandu-l de ureche pe motiv ca nu sta in banca.

"E inadmisibil, nu e normal ce am vazut acolo,in filmare, nu trebuie sa se intample la o catedra. Directorul scolii de care apartine gradinita mi-a spus ca educatoarea si-a recunoscut vina, ca si-a iesit din fire, ca a fost nervoasa, nu cred ca o asemenea atitudine, un asemenea comportament ar trebui sa se gaseasca la catedra", a seclarat seful Inspectoratului Scolar Vrancea, Dorin Cristea, care a dispus o ancheta.

Niciunul dintre parintii copiilor agresati de catre educatoare nu a depus plangere la Politie, dar politistii s-au autosesizat si au intocmit dosar penal pentru purtare abuziva si lovire sau alte violente.